Μετά από μια δύσκολη μέρα, όλοι μας θέλουμε να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι μας και να χαθούμε ανάμεσα στα ζεστά και χουχουλιάρικα σκεπάσματά μας. Έρευνες έχουν δείξει, μάλιστα, πως το design του χώρου σου, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχολογίας σου, οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ο χώρος στον οποίο περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο να σου αρέσει, ώστε να επιδρά θετικά στην ψυχολογία σου!

5 ιδέες για να διακοσμήσεις το γκρι μπάνιο σου για κάθε είδους design!

Οι κρεβατοκάμαρά μας, είναι σαν κάποιου είδους καταφύγιο, όπου ξεκουραζόμαστε, σκεφτόμαστε και χαλαρώνουμε, γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτική στον τρόπο με τον οποίο θα την διακοσμήσεις. Για εσένα, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει όλες τις τάσεις του φθινοπώρου για το design του δωματίου σου που θα είναι στη μόδα και το 2021. Το πιο σημαντικό, όμως, από όλα είναι το χρώμα, καθώς μπορείς να επηρεάσει πάρα πολύ εύκολα τη διάθεσή σου και τα συναισθήματά σου.

“Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιό μου;” 3+1 μυστικά που θα σε βοηθήσουν:

Δώσε βάση στο χρώμα!

Ενώ η απουσία χρώματος σε ένα λευκό δωμάτιο μπορεί αρκετές φορές να σου δημιουργεί την εντύπωση πως σε ξεκουράζει, τις περισσότερες φορές καταλήγεις να βαριέσαι και να έχεις αρνητικά συναισθήματα. Το μυστικό, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιείς, αντί για λευκό, περισσότερο χρώμα σε πολύ ήρεμες και “σιωπηλές” αποχρώσεις. Μπορείς να επιλέξεις ένα ανοιχτό μπλε, κίτρινο ή μπεζ. Αυτά τα χρώματα θα παρατηρήσεις, με τον καιρό, πως προσδίδουν ζεστασιά και ηρεμία στον χώρο σου.

Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιό μου
Nicole Franzen

Μόλις νοίκιασες σπίτι; Αυτές είναι οι πιο εύκολες αλλαγές που μπορείς να κάνεις στη διακόσμηση!

Η ταπετσαρίες συνεχίζουν να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας

Οι ταπετσαρίες θα συνεχίσουν να είναι και φέτος στη μόδα! Μάλλον φαίνεται πως είναι μια διαχρονική απόλαυση, καθώς θα παραμείνει τάση στο design. Τοποθέτησε, λοιπόν, στον χώρο σου μια ταπετσαρία που σου αρέσει και ταιριάζει στον χαρακτήρα σου. Θα σου πρότεινα να κινηθείς σε γήινα ή ζωηρά χρώματα γιατί στόχος μας είναι να σου ανεβάσουμε τη διάθεση κι όχι να συμβεί το αντίθετο.

Λέμε όχι στις γωνίες

Προσπάθησε να καλύψεις τι γωνίες του σπιτιού σου. Ναι καλά άκουσες! Οι γωνίες ενός σπιτιού, τείνουν να το κάνουν να φαίνεται πιο κρύο, απόμακρο και μεγάλο. Ένα μυστικό, λοιπόν, ώστε να κάνεις τον χώρο σου, και κυρίως την κρεβατοκάμαρά σου, να φαίνεται πιο ζεστή, είναι να καλύψεις όλες, ή τουλάχιστον, τις περισσότερες γωνίες. Αυτό, μπορείς να το επιτύχεις πάρα πολύ απλά, τοποθετώντας κουρτίνες της αρεσκείας σου ή έπιπλα που πιστεύεις ότι ταιριάζουν στον χώρο σου και σου φτιάχνουν τη διάθεση.

Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιό μου
Stephen Kent Johnson

Προετοίμασε το σπίτι σου για την μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο – Δημιουργικοί τρόποι για εποχιακή διακόσμηση

Βάλε φυτά!

Όλοι ψάχνουμε τρόπους για να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας και είναι γεγονός ότι τα φυτά μέσα στο σπίτι προσφέρουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Η τοποθέτηση φυτών στο υπνοδωμάτιο πέρα από τον διακοσμητικό χαρακτήρα και την φυσική ομορφιά που χαρίζουν στο χώρο, προσθέτει μία αίσθηση ζωντάνιας και ευεξίας. Υπάρχουν, μάλιστα, φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τοξικές ουσίες, καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο και βοηθώντας μας να αναπνεύσουμε καλύτερα. Βρες ποια είναι αυτά και δώσε ζωή στο δωμάτιό σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News