Ο πρώτος ημιτελικός MasterChef είχε γλυκόπικρη γεύση, αφού περιελάμβανε μια ενδιαφέρουσα μαγειρικά δοκιμασία, αλλά το κλίμα στο τέλος έγινε πολύ βαρύ με την αποχώρηση του Ιωάννη.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακοίνωσε στους παίκτες ότι θα πρέπει να χωριστούν σε ζευγάρια, με το ζευγάρι που θα κερδίσει να ανεβαίνει στον εξώστη και να βρίσκεται αυτόματα στους 5 καλύτερους.

Οι υπόλοιποι παίκτες θα έμπαιναν σε δοκιμασία αποχώρησης. Ο Ιωάννης, μόλις άκουσε τις οδηγίες, εξέφρασε την θέληση να μαγειρέψει μαζί με τη Μαργαρίτα, ενώ την ίδια πρόθεση εξέφρασε και ο Διονύσης και ο Παύλος.

Ο Παύλος, μάλιστα, έδειξε έντονα την προτίμησή του λέγοντας πως δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μαγειρέψει μαζί με τον Διονύση, διότι του έμεινε πολύ άσχημη στο μυαλό η εμπειρία απ’ την δοκιμασία στο βουνό. Όπως είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στην κάμερα, πάτησε πόδι γιατί σημασία έχει η ψυχική του υγεία.

Τελικά οι ομάδες διαμορφώθηκαν ως εξής: Μαργαρίτα – Παύλος, Διονύσης – Ιωάννης και Μαρίνα – Αλέξανδρος Σ.

Αυτοί που έκαναν το καλύτερο πιάτο κατάφεραν να ανέβουν στον εξώστη: Η Μαρίνα και ο Αλέξανδρος Σ.

Έτσι Διονύσης, Ιωάννης, Παύλος και Μαργαρίτα μαγείρεψαν και πάλι παίρνοντας μέρος σε δοκιμασία αποχώρησης.

Ημιτελικός MasterChef: Η δοκιμασία αντιγραφής

Οι 4 παίκτες έπρεπε να αντιγράψουν ένα πιάτο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, που δημιούργησε ο Executive Chef στο Mykonos No5, Μιχάλης Μάρθας: «Άγρια πάπια με Duxelles από φακές, με συκωτάκια πουλιών & γλάσο από τον ζωμό της με ξύδι μυρτιάς».

Τελικά εκείνος που αποχώρησε ήταν ο Ιωάννης, ο οποίος συγκινήθηκε και δάκρυσε μπροστά στους κριτές. 

Σας ευχαριστώ πραγματικά για όλα! Είστε το λιγότερο τρομεροί χαρακτήρες και οι τρεις. Αυτοί που το ζούμε από κοντά σε σχέση με εκείνους που το βλέπουν από την τηλεόραση… δεν έχουν ιδέα! Πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ όλους!

Βαρύ ήταν το κλίμα και με τον Διονύση, ο οποίος δήλωσε ότι του κοστίζει πολύ η αποχώρηση του Ιωάννη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News