Έχε γειά 2022. Καλώς ήρθες 2023! Η Πρωτοχρονιά είναι μια από τις πιο όμορφες και διασκεδαστικές μέρες του χρόνου για τους περισσότερους ανθρώπους, αφού φέρνει ελπίδα για το νέο έτος και τις επόμενες 365 μέρες που ακολουθούν. Πέρυσι, με την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής του κορωνοϊού Omicron, πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο μείωσαν τους εορτασμούς τους – ορισμένες μάλιστα ακύρωσαν τις εκδηλώσεις τους.

Αλλά φέτος, μπορούμε επιτέλους να δούμε μια επιστροφή σε κάτι πιο κοντά στον κανόνα και τις συνθήκες ζωής μας πριν την πανδημία. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο περίμεναν με αγωνία το σόου των πυροτεχνημάτων, αγκαλιάζοντας και φιλώντας τους δικούς τους αγαπημένους και ανταλλάσσοντας ευχές για ένα χαρούμενο νέο έτος. Αυτές είναι οι καλύτερες εικόνες από όλο τον κόσμο.

Με τι διάθεση υποδέχεσαι το νέο έτος;

Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο μέσα από φαντασμαγορικές εικόνες

Αυστραλία, Σίδνεϋ

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην Όπερα του Σίδνεϋ πριν από τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Το πλήθος παρευρέθηκε ομαδικά για να γιορτάσει την άφιξη του νέου έτους, το πρώτο από τότε που καταργήθηκαν εντελώς οι περιορισμοί της πανδημίας στις αρχές του 2022.

Λονδίνο, Αγγλία

Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό πάνω από το London Eye και το Big Ben στο κεντρικό Λονδίνο κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ντουμπάι

Το Ντουμπάι πραγματοποίησε ένα ακόμη περίτεχνο πρωτοχρονιάτικο σόου με πυροτεχνήματα στον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το εμβληματικό Burj Khalifa.

Γαλλία, Παρίσι

Ο κόσμος παρακολούθησε μια παράσταση ήχων και φωτισμών που προβάλλεται στην Αψίδα του Θριάμβου καθώς γιορτάζεται η έλευση του νέου έτους στο Παρίσι.

Γράμμα προς τον εαυτό μας: «Το γεγονός ότι δεν έγινε το 2022 δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ! Θα γίνει όταν το αποφασίσεις!»

ΗΠΑ, Νέα Υόρκη

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Times Square για να υποδεχτεί το 2023 με χαμόγελα και πανηγυρισμούς.

Κίνα, Χονγκ Κονγκ

Οι γλεντζέδες της Πρωτοχρονιάς παρακολούθησαν ένα σόου με πυροτεχνήματα και ξέσπασαν σε ξέφρενους χορούς στο Χονγκ Κονγκ. 

Ουκρανία, Μπάκχμουτ

Ένας Ουκρανός πυροσβέστης παίρνει μια τσάντα με δώρα για το νέο έτος από τον πυροσβεστικό σταθμό στο Μπάκχμουτ.

Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο
Getty Images

Ελλάδα, Αθήνα

Ο ουρανός της Αθήνας γέμισε φως, καλωσορίζοντας το 2023. Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, τη Βουλή και το Σύνταγμα, δημιουργώντας ένα πραγματικά φαντασμαγορικό θέαμα. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News