Η 4η ομαδική δοκιμασία στο MasterChef 5 ήταν η πρώτη εξωτερική και ιδιαίτερα απαιτητική. Οι παίκτες και οι κριτές βρέθηκαν στο Grecotel Cape Sounio, απέναντι από τον ναό του Ποσειδώνα.

Η Μαρία Λαζαρίδου, κάτοχος της κάρτας ασυλίας λόγω της νίκης της στο Τεστ Δημιουργικότητας, είχε κάποια πλεονεκτήματα, τα οποία αποδείχθηκαν πολύ σημαντικά, όσον αφορά την εξέλιξη της δοκιμασίας.

Οι καλεσμένοι που δοκίμασαν τα πιάτα μαζί με τους κριτές ήταν ο Αστέριος Κουστούδης, executive chef του ξενοδοχείου Grande Bretagne και ο Σωτήρης Ευαγγέλου, executive chef του ξενοδοχείου Makedonia Palace. 

Τα πλεονεκτήματα της Μαρίας

  • Το πρώτο ήταν να επιλέξει αν θα πάρει στην ομάδα της τον Κωστή ή αν θα τον στείλει στην κόκκινη ομάδα και να πάρει όποιον θέλει από την κόκκινη. 
  • Το δεύτερο πλεονέκτημα ήταν να ορίσει αρχηγούς στις δυο ομάδες.
  • Το τρίτο ήταν να διαλέξει έναν παίκτη από την κόκκινη ομάδα, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μαγειρέψει.

Η Μαρία αποφάσισε να στείλει τον Κωστή στην κόκκινη ομάδα και να πάρει στην μπλε ομάδα τη Μαργαρίτα.

Παράλληλα, επέλεξε για αρχηγό της κόκκινης τον Αντώνη και αρχηγό της μπλε τον Στέφανο.

Αξιοποιώντας το τρίτο και τελευταίο πλεονέκτημά της, η Μαρία είπε ότι δεν θα μαγειρέψει η Κωνσταντίνα απ’ την κόκκινη ομάδα, μια έξπυνη επιλογή για να “αποδυναμώσει” το γλυκό.

Τι έπρεπε να μαγειρέψουν οι δύο ομάδες στην ομαδική δοκιμασία στο MasterChef 5;

Μέσα σε 2.5 ώρες, η κάθε ομάδα κλήθηκε να φτιάξει 40 πιάτα με βάση τις οδηγίες που δόθηκαν απ’ τους κριτές, όσον αφορά τη μοναστηριακή κουζίνα, αλλά και τη σύγχρονη.

Όπως εξήγησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος:

Η σημερινή δοκιμασία θα είναι των δύο άκρων, του πολύ απλού και του σύγχρονου. Ζητούμενο είναι να δημιουργήσετε δύο μενού. Το ένα θα έχει χαρακτηριστικό την απλότητα με πηγή έμπνευσης τη Μοναστηριακή κουζίνα. Το δεύτερο μενού θα είναι βασισμένο στη σύγχρονη Ελληνική γαστρονομία. Απλό και σύνθετο. Αυτή είναι η δοκιμασία για σήμερα. Τα μενού θα είναι 4 πιάτων. Σούπα, ορεκτικό, κυρίως με ψάρι και γλυκό. Ζητούμενο σε κάθε πιάτο είναι να «πρωταγωνιστεί» το ίδιο υλικό

Δες το trailer του επεισοδίου της Παρασκευής:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News