Ακόμα και με τα καλύτερα απορρυπαντικά ρούχων και τα σύγχρονα πλυντήρια, είναι σχεδόν αδύνατο να βεβαιωθείς ότι τα λευκά ρούχα θα παραμείνουν λευκά. Ευτυχώς, υπάρχει η ασπιρίνη για να σου λύσει το πρόβλημα! Πρόσθεσε λίγη ασπιρίνη στο πλυντήριο ρούχων και δες το εκπληκτικό αποτέλεσμα!

Ακούγεται περίεργο, αλλά λειτουργεί!

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείς αυτά τα απορρυπαντικά που σου υπόσχονται ότι τα λευκά ρούχα σου θα βγαίνουν πιο λευκά και από λευκά, βλέπεις ότι δεν μπορείς να αποφύγεις κάποια σημεία του ρούχου που παραμένουν κίτρινα. Μετά από κάθε πλύσιμο, τα λευκά ρούχα φαίνονται λιγότερο ζωντανά και πιο κίτρινα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσθέσεις στην πλύση ένα φάρμακο που οι περισσότεροι έχουν έτσι κι αλλιώς στο σπίτι τους.

Τι θα κάνει η ασπιρίνη στο πλυντήριο ρούχων;

Θα αφαιρέσει όλα τα σημάδια που χαλάνε τα λευκά ρούχα σου! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις 5 δισκία ασπιρίνης μέσα στο πλυντήριο ρούχων και να βάλεις το κανονικό πρόγραμμα στο πλυντήριο. Θα δεις ότι τα λευκά ρούχα θα βγουν πιο ζωντανά και με εμφανώς λιγότερες κιτρινίλες ή και καθόλου.

ασπιρίνη στο πλυντήριο ρούχων
Pexels

Εάν οι κιτρινίλες επιμένουν…

Βάλε 5 δισκία ασπιρίνης σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και άστα να διαλυθούν. Ανακάτεψε καλά μέχρι να υπάρχουν κομματάκια. Μπορείς επίσης να τα θρυμματίσεις πριν τα βάλεις στο νερό για να βεβαιωθείς ότι θα αναμειχθούν καλά.

Στη συνέχεια, βάλε τα λευκά σου ρούχα μέσα στην λεκάνη με το νερό και την ασπιρίνη και άστα να μουλιάσουν εκεί για 8 ώρες. Μετά τις 8 ώρες, πλύνε κανονικά τα ρούχα στο πλυντήριο.

Μικρά κολπάκια για τη μπουγάδα που θα σου λύσουν τα χέρια και θα κάνουν τα ρούχα σου να μοσχοβολούν!

Bonus trick για τα αποχρωματισμένα ρούχα!

Βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων μαζί με το απορρυπαντικό και πλύνε τα ρούχα στο πρόγραμμα με το κρύο νερό.

Τα υπολείμματα του απορρυπαντικού κάνουν τα ρούχα σου να φαίνονται πιο θαμπά και φεύγει το χρώμα πιο γρήγορα. Λόγω της υφής του πιπεριού, το υπόλειμμα σαπουνιού δεν έχει την ευκαιρία να κολλάει στα ρούχα. Με αυτόν τον τρόπο τα ρούχα σου θα φαίνονται πιο ζωντανά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News