Ποιους μη γαλαζοαίματους περιλαμβάνει η διαθήκη του Πρίγκιπα Φιλίππου; Πώς θα μοιραστούν τα 42 εκατομμύρια δολάρια;

Στις 9 Απριλίου έφυγε από τη ζωή ο Πρίγκιπας Φίλιππος, σε ηλικία 99 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στη βασιλική οικογένεια και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η περιουσία που άφησε πίσω του εκτιμάται γύρω στα 42 εκατομμύρια δολάρια (30 εκατ. λίρες) και, όπως φαίνεται, δεν θα μοιραστεί μόνο σε μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το τρυφερό animation με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Πρίγκιπα Φίλιππο που έχει γίνει viral

Ποιους μη γαλαζοαίματους περιλαμβάνει η διαθήκη του Πρίγκιπα Φιλίππου;

Σύμφωνα με μία βασιλική πηγή, κύριος δικαιούχος της περιουσίας του θα είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ, όμως «σε αντίθεση με άλλους βασιλείς, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα είναι γενναιόδωρος για τους τρεις άντρες, που τον φρόντιζαν», σύμφωνα με μία βασιλική πηγή.

διαθήκη του Πρίγκιπα Φιλίππου
Instagram/@theroyalfamily

Με βάση την ίδια πηγή, ο Δούκας του Εδιμβούργου επέλεξε να συμπεριλάβει στη διαθήκη του τρεις άνδρες που τον έχουν στηρίξει κι αυτοί είναι ο ιδιωτικός γραμματέας του, Archie Miller Bakewell, ο βοηθός του, William Henderson και ο βαλές, Stephen Niedojadlo. Και οι τρεις τους στήριζαν τον Πρίγκιπα, ενώ ο Miller αναλάμβανε τα καθήκοντα του Φίλιππου όταν εκείνος αδυνατούσε να παρευρίσκεται σε κάποια εκδήλωση.

Ο Harry συμπεριλαμβάνεται στη διαθήκη;

Μπορεί μερικοί να σκέφτονταν ότι ο Harry ίσως να μην βρίσκεται στην διαθήκη του Πρίγκιπα Φιλίππου, λόγω των επιλογών του να απομακρυνθεί από τη βασιλική οικογένεια, όμως η πηγή ανέφερε πως τα εγγόνια του Φιλίππου μπορεί επίσης να λάβουν ένα ποσό από τη διαθήκη και ότι ο πρίγκιπας Harry δεν θα αποτελεί εξαίρεση, παρά την παραίτησή του από τα καθήκοντα της βασιλικής οικογένειας.

«Ο Φίλιππος δεν ήταν το είδος του χαρακτήρα, που θα τιμωρούσε έναν εγγονό για κακή συμπεριφορά. Ήταν ένας πολύ δίκαιος και καλός άνδρας. Ποτέ δεν κρατούσε κακία» δήλωσε η ίδια πηγή, που σημείωσε ότι τα παιδιά του -ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και ο πρίγκιπας Άντριου- θα μπορέσουν να πάρουν ό,τι θέλουν από τη συλλογή των βιβλίων του.

Το πορτραίτο του Πρίγκιπα Φιλίππου μέσα απ’ το The Crown: 4 σημαντικές ανακρίβειες

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News