Στο κάστρο του Windsor φιλοξενείται μια νέα έκθεση για τον Πρίγκιπα Φίλιππο, η οποία άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό από την Τετάρτη. Η Βασιλική Οικογένεια γιορτάζει και τιμά, με τον συγκεκριμένο τρόπο, τη θαυμάσια ζωή, το έργο και την κληρονομιά του Δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο. 

5 απ’ τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα που είχε δώσει ο Πρίγκιπας Φίλιππος στη Βασίλισσα Ελισάβετ

Prince Philip: A Celebration: Τι περιλαμβάνει η έκθεση;

Ανάμεσα στα 150 προσωπικά αντικείμενα του Πρίγκιπα Φίλιππου, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά στην έκθεση “Prince Philip: A Celebration”, θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να γνωρίσουν σημαντικά γεγονότα και επιτεύγματα στη ζωή του Δούκα και να θαυμάσουν το τελευταίο επίσημο πορτρέτο του, το οποίο θα αποτελεί το centerpiece της εκδήλωσης.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η ζωή του Δούκα του Εδιμβούργου μέσα από φωτογραφίες

Ο εν λόγω πίνακας ήταν του ζωγράφου Ralph Heimans από το 2017, τη χρονιά που ο πρίγκιπας Φίλιππος παραιτήθηκε από τα δημόσια καθήκοντά του. Ειδικότερα, το πορτρέτο απεικονίζει τον ίδιο να στέκεται στο Grand Corridor στο Παλάτι του Windsor, στο τέλος του οποίου ήταν το δωμάτιο όπου είχε γεννηθεί η μητέρα του πριγκίπισσα Αλίκη και η γιαγιά του πριγκίπισσα Βικτώρια. 

Γιατί ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν είχε τον τίτλο του Βασιλιά;

Εκτός του περίφημου πορτρέτου, όμως, θα εκτίθενται και η επίσημη ρόμπα που φόρεσε κατά τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και η καρέκλα που είχε δημιουργηθεί αποκλειστικά για τον ίδιο για να συντροφεύει τη σύζυγό του και μονάρχη της Αγγλίας στην αίθουσα του θρόνου στο παλάτι του Buckingham.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News