«Αυτό είναι το νόημα των Χριστουγέννων», έγραψε χθες στο Twitter ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, αφού δώρισε 25 μικρά σπίτια σε άστεγους βετεράνους της περιοχής του Λος Άντζελες. Ο Σβαρτσενέγκερ ήταν παρών στα αποκαλυπτήρια, ανέβασε φωτογραφίες και τις δικές του σκέψεις για τη διαδικασία. «Όλοι εσείς έχετε τη δύναμη να κάνετε κάτι για κάποιον άλλον αυτές τις γιορτές», έγραψε. «Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο. Απλώς δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας για να βοηθήσετε κάποιον άλλο».

Διάσημοι τραγουδούν το “Imagine” και συγκινούν! | Video

O Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ δώρισε σπίτια σε άστεγους βετεράνους

Το Λος Άντζελες έχει ένα πρόβλημα στέγασης που έχει, εν μέρει, οδηγήσει σε μια διευρυνόμενη κρίση αστέγων. Σύμφωνα με μια ετήσια καταμέτρηση της Αρχής Υπηρεσιών Αστέγων του Λος Άντζελες, από το 2019 έως το 2020 οι άστεγοι στην κομητεία αυξήθηκαν κατά 12,7% σε 66.433 άστεγα άτομα. Ο αριθμός των αστέγων που είναι και βετεράνοι είναι περίπου 4.000, σύμφωνα με το Village for Vets που βοήθησε στην εκτέλεση του έργου μικροσκοπικών σπιτιών.

Ο Σβαρτσενέγκερ παρείχε 250.000$ για τα σπίτια – σύμφωνα με το FOX 11 Los Angeles – και φυσικά λίγη δύναμη για το έργο. Το Village for Vets πραγματοποίησε την κατασκευή. Φαίνεται ότι η πρωτοβουλία είχε επίσης κάποια βοήθεια από τον Υπουργό Υποθέσεων Βετεράνων των ΗΠΑ Denis McDonough και τους American Veterans, έναν οργανισμό παροχής υπηρεσιών που δημιουργήθηκε από το Κογκρέσο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα 20 εκατομμυρίων βετεράνων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News