Το πλυντήριο μπορεί πραγματικά να σε σώσει γιατί εκτός από τα ρούχα, τα σεντόνια και τις πετσέτες μπορεί να καθαρίσει πράγματα με το πάτημα ενός κουμπιού. Ποια είναι τα πράγματα που δεν πλένουμε στο πλυντήριο ενώ θα έπρεπε;

Είμαστε και λίγο επιφυλακτικοί με το πλυντήριο. Υπάρχουν ρούχα που πλένουμε στο χέρι για να μην χαλάσουν αλλά και πράγματα που δεν πλένουμε στο πλυντήριο γιατί φοβόμαστε πως θα καταστραφούν.

Είναι, όμως, έτσι στην πραγματικότητα; Όχι! Υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να βάζουμε στο πλυντήριο (και δεν το κάνουμε), έτσι ώστε όχι μόνο να γίνει η ζωή μας πιο εύκολη, αλλά να καθαριστούν καλύτερα.

Πράγματα που δεν πλένουμε στο πλυντήριο ενώ θα έπρεπε

Αθλητικός εξοπλισμός

Ο αθλητικός εξοπλισμός μπορεί να λερωθεί πολύ εύκολα ενώ απορροφά και ιδρώτα και πολλοί είναι οι άνθρωποι που ξεχνούν να τον πλύνουν ή απλά δεν το κάνουν. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι βάλεις στο πλυντήριο τη τσάντα γυμναστικής σου, ένα μαξιλαράκι, το στρώμα για τη yoga, τα αθλητικά σου. Όλα.

Παιχνίδια

Πράγματα που δεν πλένουμε στο πλυντήριο

Υπάρχουν ένα σωρό βακτήρια στα αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού σου και γι΄αυτό είναι σημαντικό να τα πλύνεις. Αρχικά, βεβαιώσου πως αυτά τα παιχνίδια περιέχουν συνθετικές ίνες, τοποθέτησέ τα σε μια σακούλα για το πλυντήριο, χρησιμοποίησε 2 φορές λιγότερο απορρυπαντικό από το συνηθισμένο και επέλεξε τη λεπτή λειτουργία.

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για τα πλαστικά και τα παιχνίδια σιλικόνης.

Δερμάτινες και επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες

Ευτυχώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις πάνινες σακούλες για τα ψώνια τους και όχι τις πλαστικές. Αυτές οι τσάντες μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο απορρυπαντικό, την ευαίσθητη λειτουργία και μια ήπια θερμοκρασία.

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τις δερμάτινες τσάντες.

Κουρτίνα του μπάνιου και σφουγγάρια

Πράγματα που δεν πλένουμε στο πλυντήριο

Και τα δύο μπορείς και πρέπει να τα βάλεις στο πλυντήριο. Και μάλιστα, για καλύτερα αποτελέσματα βάλτα μαζί με πετσέτες, χρησιμοποίησε μικρή ποσότητα από το απορρυπαντικό και επίλεξε μια βασική λειτουργία του πλυντηρίου.

Καπέλα και κοκαλάκια για τα μαλλιά

Ίσως να μην το αντιλαμβάνεσαι αλλά και αυτά λερώνονται και γεμίζουν με μικρόβια. Αντί να τα πλένεις στο χέρι, για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να τα πλύνεις και τα δύο στο πλυντήριο, άφοβα!

Βάση για το ποντίκι και κουμπιά από το πληκτρολόγιο

Πράγματα που δεν πλένουμε στο πλυντήριο

Κι όμως και αυτά μπορείς να τα βάλεις στο πλυντήριο. Τα κουμπιά μπορείς να τα πλύνεις αφού πρώτα τα τοποθετήσεις σε μια ειδική σακούλα ή μια μαξιλαροθήκη. Επίλεξε την ευαίσθητη λειτουργία και ζεστό νερό και στην συνέχεια στέγνωσέ τα καλά πριν τα χρησιμοποιήσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News