Στην Ελλάδα και πόσο μάλλον στην Αθήνα δεν είναι ότι θεωρούμε δεδομένο πως κάθε Χειμώνα θα χιονίσει. Κι απ’ το να χιονίσει μέχρι να το στρώσει, απέχει πολύ! Έτσι, αυτές τις λίγες φορές που συμβαίνει να ξυπνήσουμε και να είναι όλα λευκά έξω, φυσικά και γινόμαστε και πάλι παιδιά και βγαίνουμε έξω να παίξουμε με το χιόνι! Ποια είναι, όμως, τα λάθη μετά τη βόλτα στο χιόνι που κάνουμε;

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να διασφαλίσεις είναι η υγεία σου. Επομένως κάποια απ’ τα λάθη που σου αναφέρουμε έχουν να κάνουν με το να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις, όπως είναι πχ οι χιονίστρες.

Άλλες συμβουλές που θα διαβάσεις είναι καθαρά πρακτικές, προς διευκόλυνσή σου για τη στιγμή που μπαίνεις μέσα στο σπίτι παγωμένος και με χιόνια παντού!

Τι να προσέξεις πριν και κατά τη διάρκεια της βόλτας σου στο χιόνι!

λάθη μετά τη βόλτα στο χιόνι
Pexels

Τα λάθη μετά τη βόλτα στο χιόνι που πρέπει να αποφύγεις

Εναλλαγή κρύου- ζέστης

Μόλις μπήκες στο σπίτι μετά από μια απολαυστική, αλλά παγωμένη βόλτα στο χιόνι, και το μόνο που ανυπομονείς να κάνεις είναι να ακουμπήσεις χέρια-πόδια στο ζεστό καλοριφέρ. Για το καλό σου, μην το κάνεις! Η έκθεση στη ζέστη μετά από μια περίοδο έκθεσης στο κρύο μπορεί να προκαλέσει ταχύτητα διαστολή των μικρών αιμοφόρων αγγείων κάτω απ’ το δέρμα, όμως, χωρίς να ανταποκρίνονται τα μεγαλύτερα αγγεία εκείνης της περιοχής.

Γι’ αυτό συστήνεται μετά την έκθεση στο χιόνι, για αποφύγεις τον κίνδυνο να εμφανιστούν χιονίστρες, να κάνεις σταδιακά επαναφορά της θερμοκρασίας των άκρων σου.

Δεν βγάζεις τα ρούχα

Όταν όλο σου το σώμα είναι παγωμένο, δεν μπορείς πολύ εύκολα να καταλάβεις τι είναι υγρό πάνω σου. Όμως, επειδή μια βόλτα στο χιόνι, ειδικά με χιονοπόλεμο, σημαίνει αυτόματα υγρά ρούχα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς απλά να βγάλεις το μπουφάν σου και να μείνεις με όλα τα υπόλοιπα που φορούσες έξω. Η υγρασία απ’ το χιόνι που έχει λιώσει πάνω σου πιθανότατα έχει φτάσει μέχρι τα εσώρουχα και τις κάλτσες σου, γι’ αυτό άλλαξε τα πάντα μετά τη βόλτα, εάν δεν θέλεις να στεγνώσουν πάνω σου.

λάθη μετά τη βόλτα στο χιόνι
Pexels

Αφήνεις όλα τα βρεγμένα να στεγνώσουν στο δωμάτιο που κάθεσαι

Φυσικά θέλεις να βάλεις σκουφιά, γάντια, κολάν κι άλλα πράγματα που φορούσες πάνω στο καλοριφέρ, αλλά μην το κάνεις στο δωμάτιο όπου κάθεσαι, καθώς αφενός θα γεμίσει υγρασία, αφετέρου θα κρυώσει ο χώρος. Άφησέ τα σε ένα δωμάτιο που δεν πολυχρησιμοποιείς.

Δεν πλένεις το πρόσωπο και τα χέρια σου

Ναι, το χιόνι είναι της φύσης και είναι καθαρό, αλλά εκείνες οι χιονόμπαλες που έφαγες στο πρόσωπο με το χιόνι που έπιασε η κολλητή σου απ’ το πεζοδρόμιο; Μην νομίζεις πως το χιόνι που έπιασες είναι 100% καθαρό, οπότε μην ξεχάσεις να πλύνεις πρόσωπο και χέρια καλά!

λάθη μετά τη βόλτα στο χιόνι
Unsplash/@savwalts

Δεν στεγνώνεις το κινητό σου

Επειδή το σίγουρο είναι ότι είχες μαζί στη βόλτα το κινητό για απαθανατίσεις τις μοναδικές στιγμές, μην ξεχάσεις όταν γυρίσεις σπίτι να το σκουπίσεις καλά και να μην αφήσεις την υγρασία να εισχωρήσει στο εσωτερικό σου γιατί μπορεί να προκληθούν λειτουργικές βλάβες.

Άντε και καλές βόλτες στο χιόνι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News