Το δεύτερο lockdown ήρθε σε μια περίοδο διαφορετική απ’ την προηγούμενη. Την Άνοιξη είχαμε όλοι διάθεση να βγούμε, να απολαύσουμε τον ήλιο, να πιούμε έναν καφέ έξω και να πάμε στη θάλασσα. Τώρα, ο καιρός είναι κρύος, βγαίνουμε φυσικά για το περπάτημα και τη βόλτα μας, αλλά η τάση είναι να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Εκτός λοιπόν απ’ το να τρώμε, μας πιάνει και μια μανία υπερκαταναλωτισμού! Θέλουμε να αγοράσουμε τα πάντα! Και το γεγονός ότι είχαμε εκπτώσεις, σε λίγες μέρες είναι Black Friday και Cyber Monday και όλα τα καταστήματα απλά έχουν συνεχώς προσφορές όλο τον μήνα, δεν βοηθάει την κατάσταση. Οκ, σε καταλαβαίνουμε, το shopping σου προσφέρει ικανοποίηση, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει αγοράσεις online εν μέσω καραντίνας… Όχι δηλαδή μόνο μέσα στο lockdown, αλλά και γενικότερα. Απλά τώρα είσαι πιο επιρρεπής στο να τα αγοράσεις γιατί δεν έχεις την επιλογή του φυσικού καταστήματος.

Όλα όσα πρέπει να προσέχεις στις online αγορές σου!

Φυσικά μπορείς να αγοράσεις ρούχα από καταστήματα όπου ξέρεις τα νούμερα, εννοείται πως λέμε ναι και σε κάποια μαγειρικά σκεύη που δεν χρειάζεται να δεις από κοντά, προφανώς μπορείς να πάρεις θήκες/ποντίκια/power banks και άλλα τέτοια τεχνολογικά items, και μπορείς να αγοράσεις βιβλία με το κιλό! Όμως, τι καλό είναι να αποφύγεις να αγοράσεις;

Πράγματα που δεν πρέπει αγοράσεις online εν μέσω καραντίνας

Έπιπλα

Και δεν μιλάμε για όλα τα έπιπλα, αλλά κυρίως για τα μεγάλα έπιπλα. Μπορείς να φανταστείς να αγοράζεις καινούργιο καναπέ χωρίς να τον έχεις δει και να τον έχεις δοκιμάσει; Μπορείς να αγοράσεις τραπεζαρία χωρίς να έχεις δει το υλικό της και την αίσθηση που έχει; Ελπίζουμε η απάντηση σε όλα αυτά να είναι όχι!

Απ’ την άλλη, εννοείται πως μπορείς να αγοράσεις μικρά έπιπλα όπως ένα βοηθητικό τραπέζι, έναν καλόγερο, ένα φωτιστικό ή ακόμα και μια καρέκλα γραφείου, ειδικά εάν δουλεύεις απ’ το σπίτι και δεν έχεις. Θα σε σώσει!

δεν πρέπει αγοράσεις online
Pexels

Στρώμα

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία σου και η ποιότητα του στρώματος κάνει πραγματική διαφορά στο πόσο καλά κοιμάσαι. Το άνετο στρώμα είναι πολύ προσωπική υπόθεση και εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων. Δεν μπορείς με τίποτα να είσαι σίγουρος για το εάν είναι καλό και άνετο για σένα ένα στρώμα εάν δεν ξαπλώσεις πάνω του.

Ακριβά κοσμήματα

Μπορεί να μπαίνεις στον πειρασμό να αγοράσεις αυτό το τέλειο διαμαντένιο βραχιόλι που είναι σε προσφορά, αλλά πίστεψέ μας, ειδικά εάν η προσφορά είναι μεγάλη, δύσκολα θα είναι όντως διαμάντι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σπάνια οι πωλητές βάζουν μεγάλες εκπτώσεις σε πολύ ακριβά κοσμήματα. Οπότε καλό είναι να το αποφύγεις για να μην δώσεις χρήματα για κάτι που μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνεται.

Ποδήλατο

Ναι σίγουρα έχεις μπει στον πειρασμό. Τους βλέπεις όλους να κυκλοφορούν με το ποδήλατό τους και θέλεις κι εσύ ένα. Δυστυχώς, όμως, δεν σου προτείνουμε να αγοράσεις online ποδήλατο για χίλιους δυο λόγους, εκτός αν ξέρεις ότι έχεις χρησιμοποιήσει και δοκιμάσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο και παραγγείλεις αυτό. Διαφορετικά δεν μπορείς να ξέρεις εάν ένα ποδήλατο είναι άνετο και κατάλληλο για σένα.

δεν πρέπει αγοράσεις online
Fernando Meloni/ Unsplash

Οτιδήποτε δεν θα αγόραζες εάν δεν ήμασταν σε lockdown!

Γενικά, είναι μια φάση κατά την οποία βομβαρδίζεσαι με πολλή πληροφορία. Βλέπεις τα χόμπι όλων και στα καπάκια σου σκάνε διαφημίσεις από όλα τα e-shops. Όμως, πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά, κάτσε και σκέψου: Θα το αγόραζες αυτό εάν δεν σου ερχόταν εκείνο το δελεαστικό newsletter; Το έχεις ανάγκη ή ψάχνεις να αγοράσεις ένα καινούργιο “παιχνίδι” για να ξεχαστεί το μυαλό σου απ’ όσα ζούμε;

Διάβασε εδώ τους 10 χρυσούς κανόνες του online shopping για να είσαι ασφαλής!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News