Όσον αφορά την υγιεινή των ρούχων, τα σουτιέν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα πράγματα που γνωρίζεις ότι θα έπρεπε να πλένεις πιο συχνά από όσο το κάνεις ήδη και θα είμαι η πρώτη που θα παραδεχτεί ότι είναι κάτι που ξεχνάω όταν φτάνει αυτή η βασανιστική μέρα του πλυντηρίου. Το γεγονός αυτό, όμως, μας έχει ταλαιπωρήσει όσο δε γίνεται και ανοίγει ένα άλλο θέμα συζήτησης: Πλύσιμο στο χέρι ή στο πλυντήριο; Μετά από κάθε χρήση, κάθε εβδομάδα ή πιο σπάνια;

Σίγουρα τα σουτιέν δεν είναι σαν τα τζιν, όπου πρέπει να περιμένεις όσο το δυνατόν περισσότερο πριν τα πλύνεις. Αλλά δεν είναι, επίσης, και σαν τα εσώρουχα, όπου το καθημερινό πλύσιμο είναι κάτι must.

Τι είναι πιο σωστό να κάνεις λοιπόν;

Οι ειδικοί έχουν τις κατάλληλες απαντήσεις και είναι εδώ για να σου λύσουν όλες τις απορίες. Σύμφωνα με τον Danny Koch, ιδιοκτήτη του New York City’s Town Shop, το πλύσιμο των σουτιέν πρέπει να γίνεται μετά από κάθε δεύτερη χρήση ή έστω κάθε τρίτη φορά. Ο λόγος; “Το βασικό πράγμα που προσπαθείς να επιτύχεις είναι να διατηρήσεις την ακεραιότητα του σουτιέν για όσο το δυνατόν περισσότερο”, λέει ο Koch. Και όταν το φοράς για 10 έως 12 ώρες την ημέρα, το ρούχο δεν συλλέγει μόνο έλαια από το δέρμα και το αποσμητικό σου, αλλά το ελαστικό τεντώνεται και χάνει τη μορφή του λόγω της φθοράς. Και όταν επενδύεις αρκετά χρήματα για ένα ποιοτικό κομμάτι, χρειάζεται συνεπή φροντίδα για να μεγιστοποιήσεις αυτήν την επένδυση.

Τώρα, ας μιλήσουμε με βάση την πραγματικότητα: Οι περισσότερες γυναίκες πιθανότατα δεν πλένουν τα σουτιέν τους τόσο συχνά. Και είναι αλήθεια ότι το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί, επίσης, να βλάψει την ελαστικότητα, η οποία είναι απαραίτητη για την παροχή της σωστής στήριξης. Το πλύσιμο ενός σουτιέν, λοιπόν, εξαρτάται ξεκάθαρα από τον καιρό και τη φυσική δραστηριότητα, οπότε με βάση αυτά μπορείς να κρίνεις ανάλογα.

Όσο για το αν πρέπει να τα πλύνεις στο πλυντήριο ή στο χέρι, οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείς ένα ελαφρύ απορρυπαντικό και να προτιμάς το πλύσιμο στο χέρι. Τα αφήνεις για 4-5’ και στη συνέχεια τα απλώνεις σε σχοινί ή στην απλώστρα και τα αφήνεις να στεγνώσουν σε εξωτερικό χώρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News