Όλοι αγαπάμε τις μοντέρνες κουζίνες αλλά κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι η αισθητική των κουζινών την δεκαετίας του 90 είναι μοναδική! Αυτές οι πολύχρωμες πινελιές στις συσκευές και τα πλακάκια μας γεμίζουν νοσταλγία και σίγουρα μας γυρνάνε πίσω στην κουζίνα της μαμάς μας ή των “Friends”! Ευτυχώς, η μόδα των 90′ επέστρεψε και δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την διακόσμηση του σπιτιού μας. Αυτές οι κουζίνες της δεκαετίας του 90′ θα σε κάνουν να θες να ανακαινίσεις την δικιά σου άμεσα!

Πρόκειται για μια μίνιμαλ αισθητική από την οποία όμως δεν έλειπαν οι χρωματιστές πινελιές. Τα παστέλ χρώματα και οι ταπετσαρίες με λουλούδια κυριαρχούσαν. Οι άνθρωποι συνήθιζαν να αφήνουν τις συσκευές στον πάγκο της κουζίνας οι οποίες επίσης σε πολλές περιπτώσεις ήταν πολύχρωμες.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας φαίνεται στις πινελιές του χρώματος. Οι τάσεις της δεκαετίας του ’80 δεν έσβησαν εντελώς, καθώς πολλοί πρόσθεταν στην κουζίνα τους πιο φωτεινά βασικά χρώματα, όπως το κόκκινο, το μπλε και το πράσινο. Αυτά έκαναν την εμφάνισή τους και στα αξεσουάρ κουζίνας καθώς και στο υπόλοιπο περιβάλλον. Αυτός ο συνδυασμός απλότητας και χρώματος επέτρεψε στους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια “καθαρή” κουζίνα χωρίς να θυσιάζουν τον χαρακτήρα.

Το υλικό που κυριαρχούσε ήταν ο ορύχαλκος. Αλλά το χαρακτηριστικό που την έκανε ξεχωριστή ήταν το σχήμα “U” που επέτρεπε σε όλη την οικογένεια και τους φίλους να μαζεύονται γύρω από αυτήν.

Όλα τα tips που χρειάζεσαι για να βρεις τα vintage έπιπλα που πάντα ήθελες

Οι κουζίνες της δεκαετίας του 90′ που μας έχουν λείψει

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News