Δεν είναι ένα και δυο, αλλά πολλά τα λάθη με το σουτιέν που κάνεις καθημερινά, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Τι πάει στραβά με αυτού του είδους το εσώρουχό σου;

Λατρεύεις τα σουτιέν, γιατί βγαίνουν σε πολλά χρώματα, σχέδια, υφές και τα χρησιμοποιείς καθημερινά, στηρίζοντας το στήθος σου. Πολλές φορές, βέβαια, γίνονται άβολα και ενοχλητικά, προκαλώντας ακόμα και πόνους, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις νιώθεις πιο ανάλαφρη και χαλαρή. Ωστόσο, άσχετα με το σουτιέν που φοράς, κάνεις κάποια λάθη, τόσο κατά την αγορά αυτού του εσωρούχου, όσο και στην καθημερινότητα που θα πρέπει να προσέξεις.

Τα λάθη με το σουτιέν που κάνεις καθημερινά

Δεν έχεις μετρηθεί για χρόνια

Πας και ψωνίζεις σουτιέν χωρίς να έχεις μετρηθεί για χρόνια. Μεγάλο λάθος! Για να βρεις το σωστό νούμερο πρέπει να ξέρεις και το λεγόμενο cup που ταιριάζει στο δικό σου στήθος. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μετρηθείς για να βρεις το μέγεθος του θώρακά σου και συνεπώς και το cup. Κι ίσως να νομίζεις ότι θα έχεις το ίδιο νούμερο επί χρόνια, όμως αυτό δεν ισχύει, καθώς ακόμα και μια αλλαγή στο βάρος σου μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Tips για να διαλέξεις το σωστό σουτιέν για σένα!

Φοράς το ίδιο σουτιέν για μέρες

Μπορεί να μην λερώνεται όπως ένα ρούχο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να φοράς το ίδιο για πολλές μέρες συνεχόμενα. Αν το κάνεις αυτό, η ελαστική λωρίδα του σουτιέν ξεχειλώνει κι επίσης δεν είναι και τόσο υγιεινό, αφού ιδρώνεις και το σουτιέν σου επηρεάζεται άμεσα.

λάθη με το σουτιέν
unsplash/ elia fernandes

Το κρατάς για πολλά χρόνια

Κρατάς τα ίδια σουτιέν για πολλά, πολλά χρόνια, ακόμα κι αν βλέπεις ότι έχουν ξεχειλώσει και δεν σου κρατάνε πια τόσο καλά και σωστά το στήθος όπως παλιά. Μόλις πάρεις ένα καινούργιο σουτιέν, όμως, θα καταλάβεις τη διαφορά.

Κάθε πότε πρέπει ν’ αντικαθιστάς το σουτιέν σου;

Δεν το κουμπώνεις σωστά

Το κούμπωμα πρέπει να είναι παράλληλο με το πάτωμα κι όχι να κάνει καμπύλη, ειδικά ανεβαίνοντας πολύ ψηλά στην πλάτη, ένα λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες. Επίσης, μην ξεχνάς να ρυθμίζεις σωστά τις τιράντες, ώστε να σε βολεύουν και να μην σου προκαλούν πόνο.

λάθη με το σουτιέν
unsplash/Constantinos Panagopoulos

Το αγοράζεις πολύ στενό

Αγοράζεις το σουτιέν σου στενό, να σου κάνει τσίμα τσίμα, ώστε να σου πιέζει και να σου τονίζει το στήθος περισσότερο; Ένα ακόμα λάθος που κάνεις και σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι ύστερα από λίγο καιρό δεν σου κάνει. Μην παίρνεις σουτιέν που να είναι πολύ στενά, αφενός γιατί μετά από ώρες που θα το φοράς θα πονάει το στήθος σου και αφετέρου γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς τον παράγοντα “περίοδος”. Πέρα από τις αυξομειώσεις του βάρους που μπορούν επίσης να επηρεάσουν το στήθος σου, όταν περιμένεις και έχεις περίοδο, το στήθος σου πρήζεται με αποτέλεσμα το στενό σου σουτιέν να μην σου κάνει πια.

Το βάζεις λάθος στο συρτάρι

Διπλώνεις το σουτιέν όπως όπως για να το βάλεις στο συρτάρι, ενώ δεν πρέπει καν να το διπλώνεις. Η σωστή τοποθέτησή του παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αν θέλεις να διαρκέσει περισσότερο και να μην χαλάσει μετά από μια χρήση. Γι’ αυτό, λοιπόν, και για να μην χαλάς το σχήμα τους, φρόντισε να μην τα διπλώνεις και να τα τοποθετείς σωστά στο συρτάρι. Δες εδώ τον τρόπο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News