Ανανεωμένος επιστρέφει ο διαγωνισμός μαγειρικής στις οθόνες μας και όλοι ανυπομονούμε για τη μεγάλη πρεμιέρα το Σάββατο 23/1 στις 21:00 στο STAR. Οι τρεις κριτές έχουν πάρει τις θέσεις τους και ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα νέα μαγειρικά ταλέντα. Όμως, ακόμα δεν είχαμε μάθει τα πιο βασικά… Φέτος κάθε πότε έχει MasterChef και τι ώρα; Και τι αλλαγές ετοιμάζει η παραγωγή;

Ξεκινώντας απ’ τις αλλαγές, όπως έχει γίνει γνωστό, στις οντισιόν δεν θα είναι ένας- ένας, αλλά τετράδες. Επίσης, φέτος θα υπάρχουν ομάδες στο πρώτο μέρος. Όμως, όταν θα μπουν οι υποψήφιοι στο σπίτι δεν θα έχουν κάποιον μέντορα.

Η μεγάλη αλλαγή, όμως, είναι μια: Το ότι εισάγεται κάτι σαν golden pass για πρώτη φορά: Όποιος πάρει στην οντισιόν του τρία “ναι” θα μπει κατευθείαν στο σπίτι, χωρίς να περάσει την διαδικασία των bootcamps.

Κάθε πότε έχει MasterChef και τι ώρα;

Οι μέρες προβολής, όπως ανακοίνωσε επίσημα το STAR, θα είναι 3: Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 21:00.

Όμως, θυμίζουμε ότι συχνά τις προηγούμενες χρονιές οι μέρες άλλαζαν και συγκεκριμένα πρόσθεταν κι άλλες στην πορεία. Το εάν αυτό θα συμβεί και φέτος, δεν το γνωρίζουμε ακόμα.

Η ανακοίνωση για τον 5ο κύκλο του MasterChef

«Το MasterChef, ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής που προβάλλεται με τεράστια επιτυχία σε περισσότερες από 40 χώρες, θα συνεχίσει στο Star με τον 5ο κύκλο, για να αναδείξει τον επόμενο Έλληνα MasterChef!

Νέα χρονιά, νέος κύκλος, νέοι παίκτες, νέες συνθήκες, ένα μόνο στοιχείο μένει ίδιο και αδιαπραγμάτευτο: η απαίτηση των  τριών κορυφαίων σεφ Σωτήρη ΚοντιζάΠάνου Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, για αψεγάδιαστο, γευστικό αποτέλεσμα! Τίποτα λιγότερο δεν θα είναι ανεκτό!

Οι τρεις σεφ δεν ζητούν απλώς την τελειότητα. Την απαιτούν! Το πάθος, το ταλέντο, η φαντασία, δεν αρκούν! Οι κριτές θέλουν να δουν στις δημιουργίες των διαγωνιζόμενων, πρωτοτυπία, τεχνική, ξάφνιασμα γεύσεων, θέλουν να απολαύσουν πιάτα φροντισμένα με αγάπη, δουλειά, υπομονή. Και κυρίως, θέλουν να τους αφήσουν απλώς… με το στόμα ανοιχτό! Μόνο έτσι θα καταφέρουν να κερδίσουν την πολυπόθητη ποδιά και να συνεχίσουν για να κατακτήσουν την κουζίνα του MasterChef 5!

Και φέτος, οι κριτές θα επιλέξουν τους καλύτερους υποψήφιους και θα τους καθοδηγήσουν ώστε ένας από αυτούς να αναδειχθεί ο επόμενος Έλληνας MasterChef.

Ο διαγωνιζόμενος, που θα ξεπεράσει, όχι τους αντιπάλους του, αλλά τον εαυτό του και τις εξαιρετικά εφευρετικές μαγειρικές δοκιμασίες του MasterChef 5, θα είναι εκείνος, που θα αναδειχθεί νικητής και θα  κερδίσει, πέρα από τον τίτλο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

Και αυτή τη σεζόν, ο Γιάννης Αποστολάκης, ως chef αλλά και ως παλιός συμμετέχων του διαγωνισμού, είναι ο άνθρωπος-μέντορας, ο οποίος προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις, πληροφορίες και tips προς τους επίδοξους μελλοντικούς MasterChef.

Θα μυήσει τους παίκτες σε γεύσεις γαστριμαργικού ενδιαφέροντος και θα τους συστήσει γνωστούς και βραβευμένους chef, πάντα σε χώρους, που ελέγχονται από την παραγωγή, λόγω των αυστηρών μέτρων προφύλαξης για τον Covid 19. Μέσω αυτής της διαδικασίας, οι διαγωνιζόμενοι απολαμβάνουν μοναδικές συνταγές, παρατηρούν λεπτομέρειες που αφορούν στη συνολική εμπειρία του φαγητού (décor, service, plating, food styling) και παίρνουν την απαραίτητη έμπνευση, για την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Food and Beverage Manager και στο MasterChef 5, ο άνθρωπος, που θα επινοεί τις συνταγές στις δοκιμασίες των υποψηφίων και θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του pantry, δηλαδή της αποθήκης τροφίμων, θα είναι ο έμπειρος Νίκος Θωμάς.

Ο έμπειρος chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος θα είναι ο Food Stylist του MasterChef 5 και θα προσφέρει τη γνώση και την εμπειρία του στην πρωτότυπη παρουσίαση των πιάτων, ώστε οι διαγωνιζόμενοι να είναι… ετοιμοπόλεμοι στις πολλές μαγειρικές δοκιμασίες, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Η ταχύτητα, η συνέπεια, η δημιουργικότητα, η αφοσίωση, η λεπτομέρεια, θα κρίνουν την πορεία των παικτών στο παιχνίδι. Οι πιο «αδύναμοι» αποχωρούν από τον διαγωνισμό μέσα από εβδομαδιαίες δοκιμασίες.

Για 5η τηλεοπτική σεζόν, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι ζωής για πολλούς. Ωστόσο, μόνο ένας θα αναδειχθεί ο επόμενος Έλληνας MasterChef!  

Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 21:00».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News