Αν έχεις μικρό σπίτι με περιορισμένους χώρους, πιθανότατα να ψάχνεις συνεχώς τρόπους για να το κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερο. Και πολύ καλά κάνεις. Για να έφτασες σε αυτό το άρθρο αναζητάς μερικές επιπλέον συμβουλές και, όπως πολύ σωστά υπέθεσες, θα τις βρεις! Πάμε να δούμε μερικούς τρόπους να κάνεις το σπίτι πιο ευρύχωρο και άνετο.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ρεαλιστικοί τρόποι που θα δημιουργήσουν περισσότερο ελεύθερο χώρο ή απλά θα κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο και θα είναι πιο λειτουργικό.

Ιδέες design για να εκμεταλλευτείς το χρόνο στο σπίτι και να αλλάξεις τη διακόσμησή σου στην καραντίνα!

Πώς θα κάνεις το σπίτι πιο ευρύχωρο και άνετο;

Ανοιχτά χρώματα στους τοίχους

Τα σκοτεινά, εντυπωσιακά χρώματα μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο, επειδή το φως δεν μπορεί να κάνει σωστή αντανάκλαση και να αναδείξει τον χώρο. Δοκίμασε το λευκό ή άλλα φωτεινά χρώματα για να αναδείξεις το κάθε δωμάτιο!

Καθρέφτες

Οτιδήποτε αντανακλά το φως είναι το κλειδί και οι καθρέφτες είναι ένα από αυτά τα πράγματα. Ένας μεγάλος ολόσωμος καθρέφτης ή ακόμα κι ένας μικρότερος κρεμασμένος στον τοίχο που βρίσκεται απέναντι από ένα παράθυρο μπορεί να επεκτείνει άμεσα το πεδίο ενός δωματίου. Απλώς να θυμάσαι ότι δεν θέλεις ο καθρέφτης να αντανακλά ένα πολύ φορτωμένο δωμάτιο γιατί δεν θα πετύχει τον σκοπό του.

σπίτι πιο ευρύχωρο

Πώς να κάνεις το σπίτι σου πιο cozy λίγο πριν μπει ο Χειμώνας για τα καλά!

Πέταξε οτιδήποτε περιττό

Η μίνιμαλ διακόσμηση και τα λιγότερο φορτωμένα δωμάτια πάντα φαίνονται μεγαλύτερα, αυτό είναι κανόνας. Γι’ αυτό κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα και πέταξε οτιδήποτε δημιουργεί βαβούρα στον χώρο σου.

Κρέμασε πράγματα

Χρησιμοποίησε με έξυπνο τρόπο διάφορες κρεμάστρες για να μην έχεις μέσα στα πόδια σου τσάντες κι άλλα αξεσουάρ που όταν βρίσκονται στο πάτωμα κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται ακατάστατο.

σπίτι πιο ευρύχωρο

Φως

Ανοιχτά παράθυρα, ανοιχτόχρωμες κουρτίνες για να διασπείρεται το φως του ηλίου στον χώρο και φυσικά σωστή επιλογή χρώματος όταν μιλάμε για τις λάμπες. Τα φωτιστικά σου θα πρέπει να είναι μίνιμαλ, χωρίς να πιάνουν πολύ χώρο, αλλά να δίνουν την απαραίτητη αίσθηση φωτεινότητας που θα κάνει το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News