Όταν το κρύο είναι τσουχτερό, φροντίζεις να ανοίξεις περισσότερο τη θέρμανση, να έχεις το κατοικίδιό σου στη ζέστη, να βάλεις πιο ζεστά ρούχα και ίσως να φτιάξεις μια σούπα ή μια ζεστή σοκολάτα! Τι γίνεται όμως με τα φυτά; Κινδυνεύουν απ’ το κρύο; Κι αν ναι, πώς προστατεύουμε τα φυτά τον Χειμώνα στα αλήθεια;

Πολλά καλλωπιστικά φυτά δεν αντέχουν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του Χειμώνα και μπορούν, είτε να πάθουν ζημιές αλλά να επανέλθουν την Άνοιξη, είτε να καταστραφούν ολότελα.

Οι τρόποι προστασίας ενός φυτού τον Χειμώνα διαφέρουν, για παράδειγμα οι ρίζες μπορούν να προστατευθούν με κάλυψη της βάσης του φυτού, ενώ φυτά που είναι σε γλάστρες μπορούν να μετακινηθούν σε σημεία που δεν έχει τόσο αέρα, ώστε να είναι προστατευμένα, κάτω από κάποιο υπόστεγο, ή ακόμα και μέσα στο σπίτι.

προστατεύουμε τα φυτά τον Χειμώνα
Pexels

Πώς να προστατεύσεις τα φυτά σου από το χιόνι και το κρύο; Δραστικοί τρόποι για να σωθούν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Μερικοί τρόποι για το πώς προστατεύουμε τα φυτά τον Χειμώνα:

  • Για εδαφοκάλυψη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φλοιό πεύκου
  • Επίσης υπάρχουν ειδικά αντιπαγετικά πανιά
  • Μια καλή λύση είναι η κάλυψη του χώματος πάνω απ’ τη ριζόσφαιρα με άχυρο ή ξερά φύλλα
  • Τα δέντρα χρειάζονται καλή υποστήλωση για να προστατευτούν απ’ τους ισχυρούς ανέμους
  • Το πότισμα σε φυτά που χρειάζονται συχνά νερό βοηθάει ώστε να διατηρείται το χώμα υγρό και να μην παγώνει
  • Φυσικά, καλό είναι να έχουμε όλες τις γλάστρες μας σε προστατευμένα σημεία της βεράντας μας ή να τις μεταφέρουμε μέσα στο σπίτι.

Χρησιμοποίησε το κινητό σου για να διατηρήσεις ζωντανά τα φυτά σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News