Το καλοκαίρι είναι εδώ και επίσημα και η ζέστη μας αναγκάζει να βρούμε τρόπους για να δροσιστούμε στο σπίτι μας, το καταφύγιο μας. Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείς να αγοράσεις κλιματιστικό; Ή όταν λιώνεις από τη ζέστη, αλλά ταυτόχρονα δε θες και να βάλεις το air condition στον αυτόματο γιατί ο επόμενος λογαριασμός του ρεύματος θα είναι κάτι παραπάνω από φουσκωμένος; Παρακάτω, σου έχω μερικά χρήσιμα tips για το πώς να δροσιστείς το καλοκαίρι χωρίς κλιματιστικό.

Ο ύπνος με τον ανεμιστήρα ανοιχτό βλάπτει την υγεία σου κι αυτοί είναι οι λόγοι- Bonus 3 τρόποι για να μην σκάσεις απ’ τη ζέστη το βράδυ

Πώς θα δροσιστείς το καλοκαίρι χωρίς κλιματιστικό;

Κλείσε τις κουρτίνες/παντζούρια

Όσο απλή κι αν σου φαίνεται αυτή η συμβουλή, το 25% της θερμότητας μέσα στο σπίτι προέρχεται από τα παράθυρα. Ο καλύτερος τρόπος για να δροσιστείς χωρίς κλιματιστικό, είναι να κρατήσεις τις ακτίνες του ηλίου, τον ζεστό αέρα και την υγρασία εκτός. Κλείσε λοιπόν καλά τις κουρτίνες και τα παντζούρια ώστε οι ακτίνες ή ακόμη και η αντηλιά να μην περνάνε στο εσωτερικό του σπιτιού σου.

Έξτρα tip: Εφόσον μπορείς, χρησιμοποίησε λευκές κουρτίνες και αέρινα υφάσματα ώστε η θερμότητα να αντανακλάται μακριά από το σπίτι.

πώς να δροσιστείς το καλοκαίρι χωρίς κλιματιστικό
Unsplash

Βασικές συμβουλές για να μην “λιώσεις” από τις υψηλές θερμοκρασίες του Καλοκαιριού

Άνοιξε τα παράθυρα τη νύχτα

Επωφελήσου από τα δροσερά καλοκαιρινά βράδια. Άνοιξε τα παράθυρά σου για να μπει μέσα το αεράκι που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα. Ο δροσερός αέρας που θα κυκλοφορεί όλη τη νύχτα, θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου και θα σου επιτρέψει να ξυπνήσεις με μεγαλύτερη ευκολία το επόμενο πρωί.

πώς να δροσιστείς το καλοκαίρι χωρίς κλιματιστικό
Freepik

Αφυγραντήρας χειμώνα καλοκαίρι

Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας στο σπίτι μας μειώνουν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Η υπερβολική υγρασία κάνει τον αέρα κολλώδη και δυσάρεστο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο αφυγραντήρας είναι μια συσκευή μπαλαντέρ, αφού τον χειμώνα ενισχύει την αίσθηση ζέστης στο σπίτι και το καλοκαίρι τη δροσιά. Χρησιμοποιώντας τον αφυγραντήρα σε συνδυασμό με τον ανεμιστήρα θα απολαμβάνεις ένα δροσερό σπίτι και μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Πράσινη δροσιά

Τα φυτά στη βεράντα μπορεί να συμβάλουν στο να έχεις πιο δροσερό σπίτι. Επένδυσε σε φυλλώδη ψηλά φυτά. Τοποθέτησέ τα στο εσωτερικό της βεράντας ή του μπαλκονιού έτσι ώστε να καλύπτουν τον τοίχο του σπιτιού στις πλευρές που χτυπάει ο ήλιος, τις ανατολικές και τις νότιες. Το φύλλωμά τους θα δημιουργήσει μια έξτρα φυσική μόνωση στο σπίτι.

πώς να δροσιστείς το καλοκαίρι χωρίς κλιματιστικό
Pexels

Κλείσε τις πόρτες σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς

Εάν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις το κλιματιστικό σου, περιόρισε τη δροσιά εκεί που χρειάζεται περισσότερο, στα δωμάτια στα οποία περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου ή στο υπνοδωμάτιο το βράδυ. Κλείσε τις πόρτες σε χώρους που δεν χρειάζονται ψύξη.

Ύπνος το καλοκαίρι: Κοιμήσου χωρίς να ιδρώνεις ακόμα και αν δεν έχεις air condition

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News