Το να ψωνίζεις από το διαδίκτυο έχει σίγουρα πολλά προσωπικά οφέλη. Την άνεση του σπιτιού, πολύ καλές προσφορές και γρήγορη παράδοση. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι ευκολίες έχουν κόστος για άλλα άτομα, ολόκληρες περιοχές και το περιβάλλον. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να κάνεις μικρά πράγματα τα οποία όμως θα κάνουν τις αγορές σου πιο συνειδητές και θα ευεργετήσουν περισσότερο κόσμο από όσο φαντάζεσαι.

«Έχεις γράμμα!» – Αυτά τα Χριστούγεννα, στείλε μια κάρτα μέσω του Καθ’ Οδόν σε έναν άστεγο φίλο!

Σε αυτές τις γιορτές κάνουν “ηθικές” και συνειδητές αγορές

Μείνε στην περιοχή σου

Οι τοπικές αγορές είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξεις την περιοχή σου. Τα μικρά συνοικιακά καταστήματα εν μέσω πανδημίας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ την βοήθεια σου. Το να στηρίζεις μικρές επιχειρήσεις μακροπρόθεσμα βοηθά και εσένα τον ίδιο καθώς τα χρήματα μένουν στην περιοχή σου με αποτέλεσμα την διαρκή ανάπτυξη και ευημερία της. Η στήριξη τοπικών, προϊόντων, μαγαζιών και μικρών επιχειρήσεων είναι ένας σίγουρα ένας τρόπος να κάνεις το πνεύμα των Χριστουγέννων πράξη.

Αγόρασε second hand

Αγοράζοντας second hand αντί για ολοκαίνουργια πράγματα δίνεις στα όμορφα αντικείμενα μια δεύτερη ζωή, εξοικονομείς πόρους που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων προϊόντων και συμβάλλεις στη μείωση της σπατάλης. Ωστόσο, ενώ οι αγορές από δεύτερο χέρι γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς μόνο ένας στους έξι από εμάς θα σκεφτόταν να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο ως δώρο. Ωστόσο, σκέψου ότι τα vintage δώρα μπορεί να είναι περισσότερο μοναδικά από αυτά που αγοράζονται από το κατάστημα.

Αγόρασε πιο ποιοτικά αλλά λιγότερα πράγματα

Σκέψου την πιθανή διάρκεια ζωής αυτού που αγοράζεις και έπειτα εάν μπορεί τελικά να ανακυκλωθεί ή να επανχρησιμοποιηθεί με κάποιον τρόπο στο τέλος της ζωής του. Για παράδειγμα, όταν αγοράζεις παιχνίδια για παιδιά καλής ποιότητας είναι πιο πιθανό να αντέξουν το ενθουσιώδες παιχνίδι πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να περάσουν σε φίλους, οικογένεια και φιλανθρωπικά ιδρύματα, δίνοντάς τους μια δεύτερη ζωή.

Αγόρασε “ηθικά” κατασκευασμένα δώρα

Για να διασφαλίσεις ότι τα δώρα που αγοράζεις είναι βιώσιμα ή ηθικά προϊόντα θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από συστατικά χωρίς σκληρότητα και συσκευασμένα συνειδητά χωρίς πλαστικό. Μια ματιά στην ετικέτα του προϊόντος και στην εταιρία του θα κάνουν αμέσως τις αγορές σου πιο συνειδητές.

Αγόρασε φιλανθρωπικά δώρα

Την περίοδο των εορτών πολλοί φιλανθρωπικοί οργανισμοί δημιουργούν σειρές προϊόντων, η πώληση των οποίον ενισχύει το φιλανθρωπικό τους έργο. Αγοράζοντας δώρα από αυτούς τους οργανισμούς υπηρετείς πιστά το πνεύμα των Χριστουγέννων και φυσικά δίνεις διπλή χαρά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News