Το στρώμα που κοιμάσαι κάθε βράδυ είναι ίσως από τα σημαντικότερα αντικείμενα που έχεις μέσα στο σπίτι σου. Φροντίζει ώστε να ξεκουράζεσαι και να ξυπνάς ανανεωμένη και όχι σαν σίγμα τελικό! Ωστόσο, επειδή το στρώμα σου αποτελεί επένδυση χρειάζεται και την απαραίτητη φροντίδα αν θες να το διατηρήσεις για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μπορείς στην αρχική του κατάσταση. Μπορείς να καθαρίσεις το στρώμα του κρεβατιού σου με 4 απλά βήματα και ήρθε η στιγμή να το κάνεις!

Πώς να καθαρίσεις το στρώμα του κρεβατιού σου

Συγκέντρωσε τα υλικά καθαρισμού

Για να καθαρίσεις σε βάθος ένα στρώμα θα χρειαστείς ορισμένα υλικά και αντικείμενα τα οποία καλό είναι να τα έχεις πρόχειρα πριν ξεκινήσεις. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ηλεκτρική σκούπα με το μικρό στόμιο μπροστά
  • Καθαριστικό πιάτων για τους λεκέδες
  • Απορρυπαντικό πλυντηρίου
  • Σόδα
  • Πανιά καθαρισμού
  • Κρύο νερό
ήρεμο κλίμα στο δωμάτιό
Sidekix Media/Unsplash

Πλύνε τα σεντόνια και σκούπισε το στρώμα

Αφού ξεστρώσεις το στρώμα του κρεβατιού σου, πλύνε τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες και το κάλυμμα του στρώματος σε ζεστό νερό ώστε να απαλλαγείς από τα ακάρεα σκόνης. Φρόντισε να πλύνεις και τα μαξιλάρια σου αφού συμβουλευτείς την ετικέτα τους ώστε να μην τα καταστρέψεις. Στη συνέχεια, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να σκουπίσεις με την ηλεκτρική σκούπα όλη την επιφάνεια του στρώματος, συμπεριλαμβανομένων και των πλευρών του. Δώσε μία παραπάνω προσοχή στις ραφές ώστε να μην αφήσεις υπολείμματα σκόνης στις εγκοπές.

Αφαίρεσε τους λεκέδες

Φυσικά, θα ανακάλυψες ορισμένους λεκέδες που αγνοούσε την ύπαρξή τους και ήρθε η ώρα να τους ξεφορτωθείς. Ποτέ μην μουλιάζεις το στρώμα σου ή μην απλώνεις απευθείας νερό ή διάλυμα καθαρισμού πάνω του. Ο σωστός τρόπος για να αφαιρέσεις τις κηλίδες είναι να ψεκάσεις με το καθαριστικό και στη συνέχεια να το σκουπίσεις με ένα καθαρό λευκό πανί. Αφού φύγει ο λεκές πρέπει να σκουπίσεις την επιφάνεις του στρώματος σε εκείνο το σημείο με ένα άλλο καθαρό πανί. Στόχος σου είναι να χρησιμοποιήσεις όσο το δυνατόν λιγότερα καθαριστικά προϊόντα και να αποφύγεις όσο το δυνατόν περισσότερο την υγρασία.

καλό Feng Shui στο υπνοδωμάτιο
Pexels

Χρησιμοποίησε τη σόδα και αναποδογύρισε το στρώμα

Εάν δε μπορείς να βγάλεις το στρώμα σου στον ήλιο και στον καθαρό αέρα τότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να απλώσεις στο στρώμα τη σόδα. Πασπάλισε τη σόδα και άφησε τη για κάποιες ώρες. Η μαγειρική σόδα θα διαλύσει το οξύ και θα απορροφήσει τυχόν υπολειπόμενη υγρασία ή μυρωδιά. Όσο περισσότερο αφήσεις τη σόδα τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει, ιδανικά άνοιξε και το παράθυρο ώστε να μπει καθαρός αέρας και ήλιος. Οι ακτίνες UV του ήλιου θα βοηθήσουν να σκοτωθεί οποιοδήποτε βακτήριο στο στρώμα. Στη συνέχεια, καθάρισε τη σόδα και αναποδογύρισε το στρώμα. Επανέλαβε τη διαδικασία και για την άλλη πλευρά και είσαι έτοιμη!

Έτσι θα καθαρίσεις το στρώμα του κρεβατιού σου σε βάθος και θα φροντίσεις για τη μακροβιότητά του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News