Είτε έχεις ήδη στολίσει (μιας που μας βρήκε το lockdown) είτε όχι ακόμα, υπάρχει τρόπος (ή μάλλον τρόποι) να κάνεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου να ξεχωρίζει φέτος τα Χριστούγεννα. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός δεν είναι μόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο και είτε είσαι της υπερβολής είτε όχι, τα Χριστούγεννα θέλουν στολίδια και λαμπάκια και χρυσόσκονη – τόνους χρυσόσκονης!

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός εύκολα και γρήγορα

Είναι σίγουρο ότι έχεις συνδυάσει το χριστουγεννιάτικο στολισμό με κάτι που είναι συνήθως χρονοβόρο, αν και ευχάριστο. Με τις παρακάτω ιδέες όμως ο φετινός στολισμός θα είναι παιχνιδάκι και μάλιστα του πεντάλεπτου!

Προμηθεύσου λαμπάκια

Λαμπάκια… Χιλιάδες λαμπάκια… Μονόχρωμα, κίτρινα, λευκά, πολύχρωμα, που αναβοσβήνουν, με μπαταρίες ή με πρίζα ή ακόμα και με ηλιακή ενέργεια για το μπαλκόνι σου! Μπορείς να τα βάλεις στον τοίχο, γύρω από το κρεβάτι σου ή ακόμα και στην πόρτα. Δεν είναι μόνο για το δέντρο σου και υπάρχουν και σε απεριόριστα σχήματα όπως χιονονιφάδες για να επιλέξεις.

Κρέμασε τις κάλτσες για τα δώρα

Αν έχεις τζάκι ξέρεις που θα τις κρεμάσεις, αν δεν έχεις αυτός δεν είναι λόγος για να μη κρεμάσεις τις κάλτσες για τα δώρα! Μπορείς να τις στερεώσεις κάτω από κάποιο βαρύ βιβλίο και να τις κρεμάσεις στη βιβλιοθήκη ή ακόμα και στον τοίχο. Αν επιλέξεις τη βιβλιοθήκη σιγουρέψου ότι θα βάλεις και κάποιο διακοσμητικό δεντράκι τριγύρω ώστε να μην είναι αυτό που λέμε.. ξέμπαρκες!

σπίτι τα Χριστούγεννα
Pexels

Φιογκάκια και κορδέλες

Μπορεί τα φιογκάκια να μη τα έχεις επιχειρήσει αλλά είναι όμορφα, εύκολα, οικονομικά και σίγουρα χριστουγεννιάτικα! Μπορείς να τα κρεμάσεις μαζί και με κάποιο κουδουνάκι σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Μπορείς να τα συνδυάσεις μαζί με αστεράκια ή χιονονιφάδες ή και σκουφάκια του Άγιου Βασίλη.

Κεριά σε διάφορα αρώματα και σχέδια

Τα κεριά είναι παντός καιρού! Είναι ατμοσφαιρικά, έχουν διάφορα αρώματα και μπορούν αμέσως να φτιάξουν μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι. Γιατί λοιπόν να μη πάρεις υπέροχα κεράκια σε χριστουγεννιάτικα σχέδια και να έχεις και διακόσμηση και όμορφες χαλαρωτικές στιγμές με ωραίο άρωμα στο χώρο;

Και φυσικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το πρώτο στολίδι που θα φέρει τα Χριστούγεννα στο σπίτι σου. Όμως τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή που μπορείς να υπερβάλεις λιγάκι και δεν πειράζει. Ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα ο χριστουγεννιάτικος στολισμός μπορεί να σε κάνει να νιώσεις όμορφα ακόμα και με καραντίνα. Γι’ αυτό αν δεν έχεις στολίσει ακόμα… Ξεκίνα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News