Από την ώρα που έγινε γνωστό ότι η Ουκρανία είναι σε πόλεμο, κοιτάμε χωρίς ανάσα. Ψάχνοντας να βρω τρόπους του πώς να βοηθήσω στην Ουκρανία και εγώ έπεσα σε αυτό το tweet της Ουκρανής δημοσιογράφου. Η Ουκρανία είναι μακριά μας, δεν μπορώ να κάνω κάτι από τον καναπέ μου. Ή μήπως μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους που βιώνουν σήμερα τον εφιάλτη; Τον Ουκρανικό στρατό και τους απλούς πολίτες. Υπάρχει κάποιος τρόπος;

Προσπαθώντας να συνεχίσω κανονικά τη ζωή μου, ενώ στην Ουκρανία γκρεμίζεται ο κόσμος

βοήθεια για τη φωτιά
Pexels

Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη- Οι τελευταίες εξελίξεις για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Πώς να βοηθήσω στην Ουκρανία

Ακόμα και αν νιώθουμε οι περισσότεροι από εμάς ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τους πολίτες της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή. Όπως τόνισε η δημοσιογράφος Jane Lytvynenko στο Twitter, οι Ουκρανοί έχουν συντάξει μια λίστα με οργανώσεις όπου οι ξένοι μπορούν να κάνουν δωρεές, τόσο για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό όσο και τους πολίτες. Οι οργανισμοί αυτοί περιλαμβάνουν:

  • Come Back Alive και Army SOS: Kαι οι δύο θα χρησιμοποιήσουν δωρεές για να βοηθήσουν στην αγορά προμηθειών για τον ουκρανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών, ασπίδων και τροφίμων.
  • Razom για την Ουκρανία, Help for Ukraine, Sunflower of Peace και Revived Soldiers Ukraine: Aυτοί οι τέσσερις οργανισμοί θα χρησιμοποιήσουν δωρεές για να χρηματοδοτήσουν ιατρική βοήθεια για τον λαό της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς κιτ πρώτων βοηθειών, σακιδίων γεμισμένων με ιατρικές προμήθειες και ιατρικής αποκατάστασης για τραυματίες στρατιώτες.
  • The Kyiv Independent: Τέλος, μπορείτε να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση της αγγλόφωνης δημοσιογραφίας στη χώρα κάνοντας δωρεά στην Kyiv Independent στους λογαριασμούς Patreon του GoFundMe.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτή η Ευρωπαϊκή χώρα δηλώνει έτοιμη να υποδεχθεί τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News