Το BBC είναι το επίσημο κανάλι που θα μεταδώσει την κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου σε όλο τον κόσμο, όμως, η τελετή θα μεταδοθεί στην Ελλάδα live και από ένα ελληνικό κανάλι.

Τα μάτια όλων το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 θα είναι στραμμένα στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στην κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος απεβίωσε στις 9 Απριλίου, σε ηλικία 99 ετών.

Η λίστα όσων θα παρευρεθούν στην κηδεία περιλαμβάνει μόλις 30 άτομα, ενώ το Παλάτι παρακάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να παρακολουθήσουν την τελετή τηλεοπτικά.

Ποιο κανάλι θα μεταδώσει την κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου;

Την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου και τις εξελίξεις που σηματοδοτεί στη Μεγάλη Βρετανία, μετά και το Brexit, θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ1 με έκτακτη εκπομπή το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, στις 16:45.

Την εκπομπή θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Δημήτρης Απόκης και Μαρία Αλεξάκη, ενώ τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα θα καταθέσουν και ειδικοί αναλυτές.

Από τη Μεγάλη Βρετανία, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ευδοξία Λυμπέρη θα μεταδώσει λεπτό προς λεπτό την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Όλες οι λεπτομέρειες για την κηδεία εδώ

Η τελετή, η οποία θα διαφέρει από παρόμοιες που έχουν γίνει στο παρελθόν, θα γίνει σε στενό κύκλο, με ελάχιστους προσκεκλημένους.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, το φέρετρο θα φέρει και την ελληνική σημαία λόγω της σχέσης του Πρίγκιπα με τη χώρα μας.

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα και ήταν μέλος της ελληνικής και δανικής βασιλικής οικογένειας, η οποία εξορίστηκε από την Ελλάδα όταν εκείνος ήταν βρέφος ακόμα. Όταν ο δούκας αρραβωνιάστηκε με την, τότε πριγκίπισσα, Ελισάβετ το 1946, παραιτήθηκε από τον ελληνικό τίτλο του και έγινε Βρετανός πολίτης.

Η τελετή θα μεταδοθεί και από το ertnews.gr καθώς και από το ERTFLIX LIVE.

William και Harry αποχαιρετούν τον παππού τους- Τα τρυφερά λόγια τους για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News