Ποινική δίωξη στον Kevin Spacey άσκησε η Rosemary Ainslie, επικεφαλής του τμήματος ειδικών εγκλημάτων της εισαγγελικής υπηρεσίας του Στέμματος (CPS), για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον 3 ανδρών.

Συγκεκριμένα, η Rosemary Ainslie δήλωσε: «Η CPS ενέκρινε την απαγγελία ποινικών κατηγοριών κατά του Kevin Spacey, 62 ετών, για τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης κατά τριών ανδρών».

Του απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες για την παγίδευση ενός ατόμου σε σεξουαλική δραστηριότητα με διείσδυση, χωρίς συγκατάθεση. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν μετά από επανεξέταση των στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία κατά την έρευνά της

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ποινική διαδικασία κατά του κ. Spacey είναι ενεργή και ότι έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.

Θυμίζουμε πως πέρυσι η Daily Mail είχε γράψει ότι ο ηθοποιός είχε ανακριθεί από την αστυνομία το 2019 στις Η.Π.Α.

Δύο χρόνια αργότερα, ο ηθοποιός ανέλαβε το πρώτο του project, μετά την προηγούμενη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί το όνομά του. Ειδικότερα, είχε λάβει έναν ρόλο στην ταινία “L’umo Che Disegno Dio” (Ο άνθρωπος που ονειρεύτηκε τον Θεό) του Ιταλού σκηνοθέτη Φράνκο Νέρο.

Η ποινική δίωξη στον Kevin Spacey και οι κατηγορίες που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη είναι οι πιο πρόσφατες σε μια σειρά από νομικές διαμάχες που δίνει ο Spacey, από τότε που οι πρώτες καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά ήρθαν στο φως το 2017.

Τότε, τον είχε καταγγείλει ο ηθοποιός του “Rent” και του “Star Trek: Discovery” Anthony Rapp. Ο Rapp είχε υποστηρίξει, μιλώντας στο Buzzfeed News, ότι ο Spacey είχε προβεί μια μη συναινετική σεξουαλική πράξη σε βάρος του, όταν εκείνος ήταν 14 ετών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News