Η Kate Middleton και ο Πρίγκιπας William θα ηγηθούν των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ! Τι σημαίνει, όμως, αυτό στην πράξη και γιατί η Βασίλισσα επέλεξε το συγκεκριμένο ζεύγος;

Ο William και η Kate πρόκειται να πάνε στην Ουαλία, όπου έζησαν για μερικά χρόνια όταν παντρεύτηκαν, ενώ η πριγκίπισσα Anne κατευθύνεται στη Σκωτία και ο Πρίγκιπας Εδουάρδος και η Sophie, η Κόμισσα του Wessex, στη Βόρεια Ιρλανδία.

Σε μια απλή δήλωση, το παλάτι ανακοίνωσε: «Κατά τη διάρκεια του Κεντρικού Σαββατοκύριακου των εορτασμών, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα επισκεφθούν τα Έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου για να γιορτάσουν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο. Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα παρευρεθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις σε κάθε έθνος που σηματοδοτούν την περίσταση». 

Kate και William – Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Ποιοι άλλοι θα παρευρεθούν;

Harry και Meghan επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Βασίλισσα τους απέκλεισε απ’ το μπαλκόνι του Παλατιού

Βασιλικές πηγές επισημαίνουν ότι τα προηγούμενα χρόνια, η Βασίλισσα και ο αείμνηστος σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος επισκέφτηκαν πολλά μέρη σε όλη τη Βρετανία, περιοδεύοντας με το βασιλικό τρένο. Αυτό δεν ήταν δυνατό φέτος, καθώς η Βασίλισσα είναι τώρα 96 ετών και περιορίζεται κυρίως σε λιγότερο κοπιαστικά καθήκοντα στο Κάστρο του Ουίνδσορ, έτσι την αρμοδιότητα αυτή την ανέλαβε η οικογένειά της.

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί ημερομηνίες ή περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία των εορτασμών. Οι κύριοι εορτασμοί, πάντως, για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου, με την καθιερωμένη παρέλαση Trooping the Colour. Ανακοινώθηκε την Παρασκευή, 6/5, ότι, ενώ ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle επιβεβαίωσαν ότι θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα, δεν θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι του Παλατιού του Buckingham στο τέλος της παρέλασης. 

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex έχουν αποκλειστεί από αυτές τις αρμοδιότητες επειδή δεν είναι, πλέον, «εργαζόμενα» μέλη της βασιλικής οικογένειας, δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού. 

Ο θείος του Harry, πρίγκιπας Andrew, ο οποίος δεν έχει, πλέον, βασιλικά καθήκοντα μετά τη σχέση του με τον καταδικασμένο σεξουαλικό δράστη Jeffrey Epstein, επίσης δεν θα παρευρεθεί στο μπαλκόνι του παλατιού για το Trooping the Colour.

«Μετά από προσεκτική εξέταση, η Βασίλισσα αποφάσισε ότι η φετινή εμφάνιση στο μπαλκόνι κατά το Trooping the Color την Πέμπτη 2 Ιουνίου, θα περιοριστεί στην Αυτή Μεγαλειότητα και σε εκείνα τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας που αναλαμβάνουν επίσημα δημόσια καθήκοντα εκ μέρους της Βασίλισσας», είπε εκπρόσωπος του Παλατιού του Buckingham. 

Ως εκ τούτου, το μπαλκόνι θα περιλαμβάνει τη Βασίλισσα, τον Πρίγκιπα Κάρολο, την Καμίλα, τη Δούκισσα της Κορνουάλης, τον William και την Kate και τα τρία παιδιά τους, τον Πρίγκιπα George, την Πριγκίπισσα Charlotte και τον Πρίγκιπα Louis. Θα παρευρεθούν, επίσης, η πριγκίπισσα Anna και ο σύζυγός της, Πρίγκιπας Εδουάρδος, και η Sofie, κόμισσα του Wessex, και τα δύο τους παιδιά και τα ξαδέρφια της βασίλισσας, ο δούκας του Kent, ο δούκας και η δούκισσα του Gloucester και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα θα είναι επίσης παρόντες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ όπως δεν την έχεις ξαναδεί: Εικόνες από το νέο ντοκιμαντέρ του BBC

Για να ξεκινήσει η εβδομάδα των εορτασμών, θα προβληθεί ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ που θα περιλαμβάνει βίντεο της Βασίλισσας που δεν έχουμε δει ποτέ — συμπεριλαμβανομένης μιας γοητευτικής στιγμής όταν αρραβωνιάστηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο. 

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο BBC και την υπηρεσία συνεχούς ροής iPlayer στις 29 Μαΐου και πρόκειται να δείξει το ταξίδι της Βασίλισσας από τα παιδικά της χρόνια μέχρι τη στέψη της στην ηλικία των 27 ετών, το 1953.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News