Δημόσια μίλησε η Ελεονώρα Μελέτη για τον εργασιακό εκφοβισμό που έχει δεχτεί. Η παρουσιάστρια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι” και με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της με τίτλο “Γυναίκα Ψάχνει” μίλησε για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα της την δύναμη που είχε να το αντιμετωπίσει.

Η Ελεονώρα Μελέτη με δύο αναρτήσεις είπε όσα σκέφτεσαι κι εσύ

Η Ελεονώρα Μελέτη για τον εργασιακό εκφοβισμό που έχει δεχτεί

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια παρότρυνε κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει δυσκολίες σε ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας να το καταγγέλλει:

“Παροτρύνω τον κόσμο να μιλήσει για αυτά και εγώ μίλησα, δεν το κράτησα κλειστό το στόμα μου, απλά δεν το δημοσιοποίησα. Πήγα σε αυτούς που έπρεπε, έδωσα τα ονόματα, καταστάσεις με αποδείξεις και μαρτυρίες. Δεν ήμουν η μόνη, ήταν και άλλα άτομα από πίσω. Σε αυτούς που έπρεπε να μιλήσω και τη στιγμή που έπρεπε να μιλήσω, μίλησα και έγιναν και τα δέοντα. Δεν θεωρώ ότι δικαιώθηκα αλλά απαλλάχθηκα. 

Εγώ χρεώθηκα κάποια πράγματα περισσότερο, γιατί συνήθως ο “τσάτσος” αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα και όχι ο εκφοβιστής. Για αυτό δε μιλάνε. Γιατί συνήθως αυτός που μιλάει είναι που αντιμετωπίζεται στην τελική ως πρόβλημα και που δημιουργεί θέματα και όχι αυτός που προκαλεί τις καταστάσεις. Εγώ απαλλάχτηκα από αυτή την τοξική συμπεριφορά; Απαλλάχτηκα! Οι άνθρωποι που υπέφεραν απαλλάχτηκαν; Απαλλάχτηκαν! Τώρα τι κάνει ο άνθρωπος που έχει μείνει πίσω; Είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου να το λύσω. Δεν είμαι επιστήμονας. Χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας ο συγκεκριμένος. Δεν είναι δικός μου ο ρόλος να αποδώσω δικαιοσύνη”.

Ωστόσο, η παρουσιάστρια δεν αποκάλυψε το όνομα του θύτη σημειώνοντας όμως ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να μπει σε λεπτομέρειες:

“Γιατί δεν λέω το όνομα του; Τι να δώσω στη φόρα; Έναν άρρωστο; Δεσμεύομαι δυστυχώς νομικά για να μην αποκαλύψω το όνομα του επώνυμα. Όχι για πάντα, για λίγο καιρό ακόμα. Μέχρι τότε θα έχουν βγει άλλοι να μιλήσουν, γιατί είναι πολλοί…

Στην δική μου την περίπτωση αυτός ο άνθρωπος ψυχικά δεν είναι καλά, μπορεί να μην το ξέρει κάποιος αλλά έχει διαταραχές. Πήγα σε άνθρωπο να ηρεμήσω για αυτό που είχα υποστεί. Όταν έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο με βαριά ναρκισσιστική διαταραχή, δεν παίζεις μαζί του μπορεί να είναι επικίνδυνος. Πιο πολύ τον λυπάμαι, παρά τον απεχθάνομαι. Δεν θα ήθελα να τον συναντήσω γιατί ακόμα μου ξυπνάνε μνήμες που δεν έχουν “κοιμηθεί”. Το να είσαι μια ώριμη γυναίκα και να πηγαίνεις να κάνεις τη δουλειά σου και μέσα στο ασανσέρ να νιώθεις ότι θα κάνεις πάνω σου τα τσίσα σου, δεν είναι ωραίο. Ήταν τόσο τοξικό το περιβάλλον, οι άνθρωποι δίπλα μου τόσο τρομαγμένοι», είπε η Ελεονώρα Μελέτη”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News