Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην Ιωάννα Μαλέσκου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα γεγονότα των ημερών και επανέφερε το θέμα του νομικού πλαισίου, καθώς επίσης και της μη προστασίας των γυναικών.

«Δε μπορώ να κοιμηθώ εδώ και πάρα πολύ καιρό, δε περνάω πολύ καλά με όλο αυτό», είπε η ίδια, εκφράζοντας τα συναισθήματά της και το πώς βιώνει όλες αυτές τις καταστάσεις που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα.

Τι είναι οι πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα και τι ορίζει ο νόμος;

Σχετικά με την γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην Ιωάννα Μαλέσκου είπε ότι δεν πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή το νομικό σύστημα της Ελλάδας είναι ικανό να βάλει τα πράγματα στη θέση τους κι αυτό την τρομάζει πολύ.

Βλέπω πράγματα που με ανατριχιάζουν αυτές τις μέρες στην τηλεόραση και δε πιστεύω ότι το νομικό μας σύστημα αυτή τη στιγμή είναι ικανό να βάλει τα πράγματα στη θέση του. Με τρομάζει πάρα πολύ αυτό. Θεωρώ ότι αν σε γεγονότα πάρα πολύ σοβαρά η καταδίκη είναι τόσο μικρή σε διάρκεια, τότε στις υποθέσεις που αναφέρεσαι θα είναι κάτι αστείο

Αμέσως μετά εξομολογήθηκε ότι δυσκολεύεται να κοιμηθεί καλά εδώ και καιρό, καθώς αντιλαμβάνεται ότι οι νόμοι δεν ευνοούν αυτή τη στιγμή καμία γυναίκα θύμα, διότι ένας βιαστής εκτίει μια ποινή 5 ετών και μετά αποφυλακίζεται.

Δε μπορώ να κοιμηθώ εδώ και πάρα πολύ καιρό… Μιλάμε για γυναικοκτονίες αυτή τη στιγμή, δε περνάω πολύ καλά με όλο αυτό, είμαι σε οριακό κομμάτι. Διαμαρτύρομαι αυτή τη στιγμή και θα ήθελα να μπορέσω να διαμαρτυρηθώ και με άλλο τρόπο αλλά δε ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να αλλάξει το οτιδήποτε. Νομίζω πως όλες μας κάτι πρέπει να κάνουμε. Οι νόμοι δε μας ευνοούν. Ένας βιαστής εκτίει μια ποινή πέντε χρόνων, βγαίνει έξω και ξαναβιάζει

Παράλληλα, η ίδια δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν νιώθει προστατευμένη από πουθενά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. «Δεν είμαι προστατευμένη από πουθενά, ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε τα παιδιά μου, ούτε καμία γυναίκα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαμαρτυρηθούμε αλλά μόνο στα social media, πρακτικά πρέπει να δούμε τι θα γίνει. Ελπίζω ότι κάτι θα αλλάξει. Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος. Δε θέλω να έχω κανένα αρνητικό συναίσθημα. Όμως υπάρχουν γεγονότα που μιλούν από μόνα τους».

Όσα είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην Ιωάννα Μαλέσκου:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News