Εσείς που λατρεύετε το φαγητό, ελάτε να μαζευτούμε και να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα! Εγώ αναρωτιέμαι πώς γίνεται σε έναν κόσμο γεμάτο #foodporn κάποιος να μην είναι ερωτευμένος με το φαΐ. Μπαίνεις στο Instagram ακολουθείς τον Άκη Πετρετζίκη, ε πώς να μη σου ανοίξει η όρεξη; Μετά πας στο Pinterest βλέπεις παντού φωτογραφίες με φαγητό, πάλι τα ίδια! Υπάρχουν, όμως, facts για το φαγητό τα οποία δεν ξέρεις. Αν είσαι foodie είμαι σίγουρη πώς σου κίνησα την περιέργεια.

Το ήξερες εσύ ότι υπάρχουν ορισμένοι τύπου ανθρώπων οι οποίοι τρώνε περισσότερο από κάποιος άλλους; Φυσικά και το ήξερες γιατί είσαι ένας από αυτούς! Ήξερες, όμως, ότι χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους; Προφανώς και δεν το ήξερες! Σταμάτα, λοιπόν, να σκέφτεσαι τι θα φας σε λίγο και αφιέρωσε αγαπημένε μου foodie λίγο χρόνο για να βρεις σε ποια κατηγορία ανήκεις!

To trick των δύο λεπτών για όταν νιώσεις μια ξαφνική λιγούρα!

Μάθε ποιοι είναι οι 4 τύποι ανθρώπων που έχουν αδυναμία στο φαΐ:

Τα ευαίσθητα άτομα

Ευαισθησία και ένα κιλό παγωτό η αλήθεια είναι πως πάνε μαζί! Μελέτες έχουν δείξει πως τα ευαίσθητα άτομα τείνουν να τρώνε περισσότερο κι έχουν μια προτίμηση προς τα γλυκά. Τώρα εξηγείται γιατί έχω αδυναμία στα Ben and Jerry’s.

Πώς άλλωστε προέκυψε και η κλισέ κατάσταση όπου μια γυναίκα σε όλες τις ταινίες μετά από μια ερωτική απογοήτευση τρώει παγωτό μαζί με τις φίλες της; Αν, λοιπόν ποτέ σου πουν: «Άσε το παγωτό κάτω, φτάνει για σήμερα», εσύ απάντα τους: «Δε φταίω εγώ που είμαι ευαίσθητη».

Οι εξωστρεφείς

Αν είσαι εξωστρεφής τυπάκι, τότε σύμφωνα με τους επιστήμονες τρως πολύ! Και δεν είναι καθόλου κακό σε πληροφορώ. Μη νιώθεις ενοχές που είναι στη φύση σου να κοινωνικοποιείσαι και να γνωρίζεις άτομα.

Σκέψου το λίγο…Η απάντηση είναι πολύ λογική, σου αρέσει να γνωρίζεις νέα άτομα, έχεις πολλούς φίλους, λείπεις όλη μέρα από το σπίτι σου, δε θέλει πολύ για να σου ανοίξει η όρεξη.

Πρόσθεσε αυτό το φαγητό στη διατροφή σου κι ίσως ζήσεις μέχρι τα 100!

γιατί τσιμπολογάω
Pexels

Οι άνθρωποι που αγχώνονται εύκολα

Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που αγχώνονται εύκολα πέφτουν θύματα του συναισθηματισμού τους, οπότε βρίσκουν διέξοδο στο φαγητό. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ανθρώπου, σκέψου λίγο την μέχρι τώρα ζωή σου και θα καταλάβεις τι εννοώ. Τι κρατούσες όταν βρισκόσουν απέναντι σε μια κατάσταση που σε στρέσαρε; Μήπως ένα μπέργκερ; Είναι πολύ πιθανόν!

Ο τύπος που θέλει όλοι να είναι ευχαριστημένοι

Εάν δε σου αρέσει η σύγκρουση και επιδιώκεις όλοι να είναι ευχαριστημένοι, τότε αγαπάς το φαΐ. Και ναι απευθύνομαι σε εσένα Ζυγέ! Το ξέρω ότι μισείς να έρχεσαι σε αντιπαράθεση, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματα σου για να σταματήσουμε κι εμείς να τα μαντεύουμε!

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι εκείνοι που είναι «ευχάριστοι με όλους τους ανθρώπους» τείνουν να τρώνε περισσότερο με παρέα, προκειμένου να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται άνετα. Πρέπει να σταματήσει, όμως, αυτό.

Πώς αλλάζει η όρεξή σου για φαγητό ανάλογα με την ηλικία σου;

Στην τελική ακόμα και στα φαΐ βγαίνεις χαμένη! Ποιος θέλει να πηγαίνει στο salad bar ενώ όλοι οι άλλοι απολαμβάνουν μπιφτέκια και πατάτες; Απλά λέω.

Τώρα πέρα από την πλάκα. Άκου το σώμα σου. Αν νιώθεις χορτάτη, σταμάτησε να τρως. Θα με ευχαριστήσεις αργότερα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News