Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το ελληνικό #MeToo προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και έντονων προβληματισμών. Αυτές τις μέρες ο Χρυσός Ολυμπιονίκης είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, ενώ η Βασιλική Μιλλούση, αθλήτρια και σύζυγος του Λευτέρη Πετρούνια είναι στο πλευρό του και έκανε σχετικές δηλώσεις για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη.

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης έκανε μια δήλωση σε ερώτηση που του έγινε για το κίνημα #MeToo και τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις, λέγοντας πως εκείνος δεν έχει γίνει μάρτυρας κάποιου περιστατικού κι έκανε λόγο για μεμονωμένα περιστατικά.

Λίγες ώρες μετά την δήλωσή του, ζήτησε συγγνώμη και τόνισε ότι ο ίδιος ήταν υπέρμαχος του #MeToo και αναφερόταν αποκλειστικά στα φαινόμενα ψυχολογικής βίας και μόνο για το δικό του άθλημα στη γυμναστική.

Από την πλευρά της, η σύζυγος του Λευτέρη Πετρούνια, Βασιλική Μιλλούση, τοποθετήθηκε μέσω του «Happy Day», για τις δηλώσεις του 30χρονου αθλητή και τη διάσταση του θέματος.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν μου είναι εύκολο να μιλήσω για τον Λευτέρη. Με παίρνουν πολλές φορές να το κάνω και δεν μου αρέσει. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει. Έκανε μία εντελώς λάθος διατύπωση σε μία συνέντευξη. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε έρθει σε αυτή τη θέση, να έρθουν με ένα μικρόφωνο μπροστά σου, την ώρα που είσαι κουρασμένος, είναι βράδυ κτλ. Μία τόσο σημαντική ερώτηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που είμαστε οι πρώτοι που έχουμε σταθεί στο #metoo και τη Σοφία Μπεκατώρου που είναι φίλη μας.

Απάντησε εντελώς λάθος, γιατί άλλα σκεφτόταν από πίσω και άλλα ήθελε να πει. Έχει βγει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αντιπροσωπεύει και στηρίζει ο Λευτέρης και από αυτό που είναι ως άνθρωπος.»

Βασιλική Μιλλούση για Λευτέρη Πετρούνια: «Ξεκάθαρα ήταν λάθος η διατύπωση του Λευτέρη»

«Κατ’ αρχήν ο Λευτέρης όταν έγινε αυτή η ερώτηση, αυτό που ήθελε να διαφυλάξει, επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καίει την κοινωνία μας αυτή τη στιγμή και πρέπει να το καταρρίψουμε όλοι, είναι απλά επειδή έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, να μην γίνει κατάχρηση αυτού. Ξεκάθαρα ήταν λάθος η διατύπωση του Λευτέρη. Ο Λευτέρης είναι τρομερά ρομαντικός και αγαπάει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ενόργανη γυμναστική.

Είναι τρομερό αυτό που γίνεται, γιατί είναι άδικο. Δεν έχει άδικο ο κόσμος με αυτό που βγήκε. Ήθελε να βγάλει ότι «στηρίζω την κακοποίηση και τους βιασμούς»; Πώς θα το έκανε αυτός ένας άνθρωπος; (…) Δεν αμφισβητούσε τα υπαρκτά γεγονότα, ήθελε να προστατεύσει το περιβάλλον του αυτή τη στιγμή. Αυτό εννοούσε.

Ο Λευτέρης και εμείς σαν οικογένεια κλαίγαμε, όταν ακούγαμε τη συνέντευξη της Μαρίας της Πολύζου.

Δε βγαίνω να τον δικαιολογήσω, αλλά να υπενθυμίσω στον κόσμο ποιος είναι ο Λευτέρης. Όχι αυτό που έχει βγει προς τα έξω. Είμαι πολύ-πολύ στενοχωρημένη. Έχω περάσει την πιο δύσκολη ημέρα, μετά τους χαμούς των γονέων μας.

Όταν ο Λευτέρης είδε τι άρχισε να εξελίσσεται, ήρθε σε άμυνα και πάγωσε. Δεν το πίστευε αυτό που συνέβη. Θέλει μόνο να απομονωθεί και να κλειστεί στην προστασία του σπιτιού του. Όλοι κάνουμε λάθη. Πάνω από όλα είναι καλός άνθρωπος. Το μέλημά του είναι να είναι σωστός στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του Alpha.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News