Το ERTFLIX το Πάσχα έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με ψυχαγωγία αλλά και ενημερωτικό χαρακτήρα.

Η ιστορική σειρά της ΕΡΤ «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, επιστρέφει μέσα από το ERTFLIX και εγκαινιάζει την ειδική κατηγορία της πλατφόρμας για τις ημέρες του Πάσχα. Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε ακόμα θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες έργων κλασικής μουσικής, συνταγές μαγειρικής από το Άγιο Όρος, ντοκιμαντέρ με επεισόδια που φέρνουν στο φως κρυμμένα βιβλικά μυστικά, και κλασικές βιβλικές σειρές με ερμηνείες από σημαντικά ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Το «Πάσχα στο… ERTFLIX» έρχεται με τη νέα, ομώνυμη κατηγορία, που φέρνει τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλες τις οθόνες σας.

Όσα θα δούμε στο ERTFLIX το Πάσχα

«Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»

Η περίφημη μεταφορά του αριστουργήματος του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», που πρωτομεταδόθηκε από την ΕΡΤ την περίοδο 1975-1976, επανέρχεται στο ERTFLIX. Πρωταγωνιστεί ένας εκπληκτικός θίασος ηθοποιών, που περιλαμβάνει τον Λυκούργο Καλλέργη, τον Ανδρέα Φιλιππίδη, τον Δήμο Σταρένιο, τον Γιώργο Φούντα, τον Αλέξη Γκόλφη, την Κάτια Δανδουλάκη, την Ελένη Ζαφειρίου και πολλούς ακόμα ηθοποιούς από μια θρυλική εποχή του ελληνικού θεάτρου.

Ιστορικές σειρές και ντοκιμαντέρ

Η ιστορία του Ιωσήφ παρουσιάζεται μέσα από τη βραβευμένη σειρά δύο επεισοδίων «Η Βίβλος: Ιωσήφ», με ένα all-star καστ με τον Μπεν Κίνγκσλεϊ, τη Μόνικα Μπελούτσι, τον Μάρτιν Λαντάου και τη Λέσλι Αν Γουόρεν.

Η αναγνωρισμένη σειρά ντοκιμαντέρ αμερικανικής παραγωγής «Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της Βίβλου» αναλύει την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, εξετάζοντας χαμένα μυστικά και δίνοντας απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα της πίστης και του κόσμου. Λέγεται ότι η Βίβλος είναι από τα παλαιότερα βιβλία στον κόσμο. Έχει αλλάξει; Αν ναι, γιατί;

Τέλος, στο «Η Βίβλος: Γένεση» βλέπουμε την ιστορία της Δημιουργίας, της Πτώσης του Ανθρώπου και του Μεγάλου Κατακλυσμού, από τον Αδάμ και την Εύα μέχρι τον Νώε, με εξαιρετική επένδυση από τον Ένιο Μορικόνε.

Συνταγές μαγειρικής από το Άγιο Όρος

Το φιλόξενο κελί-κάθισμα του μάγειρα γέροντα Επιφάνιου στο Περιβόλι της Παναγιάς, θα μας προσφέρει πολλές και αξέχαστες εμπειρίες ανάτασης ψυχής και ταπεινής γαστριμαργικής απόλαυσης. Δίπλα στον αείμνηστο γέροντα, μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε την καθημερινή μας ανάγκη για τροφή με έναν νέο τρόπο αντίληψης. Η σειρά ντοκιμαντέρ μαγειρικών συνταγών «Όψον και Ψαλμός», με τη φροντίδα του γέροντα Επιφάνιου, είναι γυρισμένη αποκλειστικά στο Άγιο Όρος από τον κινηματογραφιστή Χρόνη Πεχλιβανίδη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News