Το ” Over the Rainbow” αποτελεί μια ζωντανή παρέμβαση από 100 αρχιτέκτονες που έδωσε νέα ζωή σε μια αχρησιμοποίητη βεράντα σε ένα εμπορικό κτήριο στην Τσανγκσά της Κίνας. Το έργο που απεικονίζει ένα ουράνιο τόξο είναι μια εντυπωσιακή ανακαίνιση στον τελευταίο όροφο που συνδυάζει τέχνη, παιχνίδι και κοινωνική αλληλεπίδραση.

Το πιο όμορφο και χρωματιστό ταχυδρομείο βρίσκεται στην Κίνα – Ένα design κτήριο πρότυπο αρχιτεκτονικής

Η πολύχρωμη ταράτσα της Κίνας που θα θέλαμε να έχουμε στην χώρα μας

Οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν να κάνουν αυτήν την πολύχρωμη ταράτσα ένα μοντέρνο υπαίθριο κοινοτικό κόμβο, που θα χρησιμεύσει ως σημείο συνάντησης και χώρος αναψυχής που προσκαλεί ανθρώπους όλων των ηλικιών από την πόλη Τσανγκσά της Κίνας να εξερευνήσουν και να αλληλεπιδράσουν. Εκμεταλλευόμενη την οροφή σε σχήμα καμάρας, η ομάδα σχεδιασμού των 100 αρχιτεκτόνων χρησιμοποίησε παράλληλες λωρίδες χρώματος, σχηματίζοντας ένα ουράνιο τόξο. Καθεμία από τις γραμμές που απεικονίζονται με διαφορετικό χρώμα λειτουργεί ως πλατφόρμα που φιλοξενεί συγκεκριμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που ενθαρρύνουν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μέσω του ελεύθερου χρόνου και του παιχνιδιού.

«Sonora Art Village»: Μια πολύχρωμη – φανταστική κοινότητα στο Μεξικό που μάχεται κατά του ρατσισμού, του σεξισμού και της ταπείνωσης

Αυτές οι ρίγες που αρχικά εκτελέστηκαν ως γραφικά δαπέδου 2D για κυκλοφορία, σε ορισμένες στιγμές γίνονται τρισδιάστατα σχήματα σχηματίζοντας αστικά έπιπλα, δομές παιχνιδιού και αντικείμενα για αναψυχή. Ολόκληρο το σύστημα των λωρίδων γίνεται τρισδιάστατο, υψώνοντας από το επίπεδο του εδάφους, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό αμφιθέατρο με υπέροχη θέα που ανοίγει προς τον ποταμό xiang. Επιπλέον, οι κάθετοι τοίχοι με γεωμετρικά σχήματα και μοτίβα τραβούν γρήγορα την προσοχή των επισκεπτών και γίνονται ιδανικά σημεία για selfie.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News