«Τα μαλλιά δεν έχουν γένος» και το Pantene το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο δημιούργησε μια δυναμική καμπάνια με 5 queer άτομα από την Ελλάδα που μιλούν στον φακό για την δική τους ιστορία, θέλοντας να σου δώσουν ένα πολύ ξεχωριστό μήνυμα. Ένα μήνυμα ενδυνάμωσης και ορατότητας για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις. Ένα μήνυμα που ανοίγει μία πόρτα για ένα καλύτερο μέλλον. Έναν κόσμο που θα μας χωράει όλους, χωρίς διακρίσεις.

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα που πραγματοποίησε το Pantene το 2017, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Γέιλ, τα μαλλιά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αυτοεκτίμηση και αποτελούν σημαντική προέκταση και έκφραση της ταυτότητας του κάθε ατόμου.

Ο αντίκτυπος που έχουν τα μαλλιά στην ψυχολογική και συναισθηματική ισορροπία του ατόμου είναι τόσο ισχυρός που συχνά ξεφεύγει από το πλαίσιο της εξωτερικής εικόνας. Αυτή η διαπίστωση βρίσκει ακόμα συχνότερη εφαρμογή στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όπου τα μαλλιά συχνά αποτελούν το πρώτο στάδιο σε ζητήματα coming out, αυτοπροσδιορισμού, φυλομετάβασης, προσωπικής ενδυνάμωσης κ.λπ.

Από την άλλη, συχνά διαπιστώνονται στην κοινωνία διακρίσεις, προκαταλήψεις, ακόμα και misgendering (λανθασμένη απόδοση διαφορετικού γένους από αυτό με το οποίο αυτοπροσδιορίζεται το άτομο) που συνδέονται με την εικόνα, ενώ τα στερεότυπα που κάνουν λόγο για «αντρικά» και «γυναικεία» μαλλιά, «αντρικά» και «γυναικεία» κουρέματα, τόσο στους επαγγελματικούς χώρους περιποίησης μαλλιών όσο και έξω από αυτούς, παραμένουν κραταιά.

Πώς είναι να είσαι σε μια LGBTQ+ σχέση στην Ελλάδα του σήμερα; Η Βαλέρια και η Άννα μας λένε την ιστορία τους

#HairHasNoGender: Η νέα διαφήμιση του Pantene μπορεί να σε καθηλώσει!

We are free, είμαστε ελεύθεροι, ακούγεται στο μουσικό κομμάτι που ντύνει το συγκινητικό διαφημιστικό σποτ, σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, που έκανε πρεμιέρα στην prime time ζώνη της τηλεόρασης και έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. 

«Φράντζα, κεφάλι ψηλά!» αναφωνεί ο Δήμος, που είναι cis gay αγόρι. «Στις δουλειές πρέπει να αλλάζουν τα μυαλά και όχι τα μαλλιά» διαπιστώνει η Νικόλ, που είναι cis gay κορίτσι. «Πρώτα μάκρυνα τα μαλλιά μου και μετά είπα στους δικούς μου “αισθάνομαι, είμαι γυναίκα”» θυμάται η Καίτη, που είναι trans κορίτσι. «Δεν υπάρχουν “αντρικά” ή “γυναικεία” μαλλιά» διαπιστώνει η/το LEX, που είναι non-binary άτομο. «Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι έτσι κρύβομαι, αλλά εγώ έτσι εκφράζομαι» εξηγεί ο Θέμης, μέσω της drag περσόνας του, Holly Grace.

Μέσα από τις 5 παραπάνω ιστορίες, που με ειλικρίνεια και θάρρος μοιράζονται τα 5 άτομα που πρωταγωνιστούν στη νέα του καμπάνια – τομή για τα ελληνικά διαφημιστικά δεδομένα, το Pantene, περήφανος υποστηρικτής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και των διεκδικήσεών της, δηλώνει πως «ό,τι μαλλιά κι αν ονειρεύεσαι, είμαστε δίπλα σου».

Παράλληλα, το λανσάρισμα της καμπάνιας συμπίπτει με την επαναλειτουργία της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», της οποίας το Pantene και η P&G είναι περήφανοι χορηγοί.

Μάθετε περισσότερα στο 11528 και βοήθησε εδώ!

6 σπουδαία μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε απ’ τις LGBTQ+ σχέσεις

Δες εδώ τη νέα διαφήμιση του Pantene:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News