Η νεοφερμένη του Bridgerton, Kate Sharma, είναι σίγουρη πως δεν ενδιαφέρεται να αναζητήσει την αγάπη όταν φτάνει στην κοινωνία του Regency, σε μία αρκετά σοβαρή συζήτηση, όμως, με τη Lady Danbury, η μεγαλύτερη αδερφή της οικογένειας αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπη με μία σκληρή αλήθεια.

«Οποιος μνηστήρας επιθυμεί να έρθει κοντά με την δεσποινίδα Edwina Sharma πρέπει πρώτα να δαμάσει το θηρίο, γνωστό κι ως αδελφή».

Έτσι ξεκινά το δεύτερο επεισόδιο του Bridgerton και αναφέρεται στην Kate Sharma, μια έξυπνη νεαρή γυναίκα που έχει ταξιδέψει από την Ινδία μαζί με τη μικρότερη αδερφή της, Edwina Sharma, και τη μητέρα της, Mary Sharma στο Λονδίνο, για να βρει τον άντρα της ζωής της η Edwina.

Πόσο fan του Bridgerton είσαι; Κάνε το test και δες τι θυμάσαι από την πρώτη σεζόν!

Η σκληρή συζήτηση της Lady Danbury και της Kate Sharma που την βοηθά να ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό

Σε αυτή τη σεζόν, η οικογένεια Sharma σκοπεύει να βρει στην Edwina έναν γοητευτικό, όμορφο και, το πιο σημαντικό, έναν σύζυγο που μπορεί να προσφέρει οικονομικά στην οικογένεια. Ως η μεγαλύτερη, η Kate αναλαμβάνει να διοχετεύσει όλες της τις δυνάμεις για να βρει στην Edwina το ταίρι της, ερευνώντας τους κατάλληλους εργένηδες και κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι της για να κρατήσει μακριά τους ακατάλληλους χαρακτήρες – συμπεριλαμβανομένου του Anthony Bridgerton.

Αν και πολλοί στην κοινωνία των Bridgerton κρίνουν την Kate ως άκαμπτη και αυταρχική, οι πράξεις της προέρχονται από βαθιά αγάπη. Στο πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν, εκμυστηρεύεται στη Lady Danbury ότι βοήθησε να μεγαλώσει τη μικρότερη αδερφή της δίπλα στη μητέρα της μετά τον θάνατο του πατέρα τους. Αν και η οικογένεια υπέμεινε μεγάλες δυσκολίες, η Kate εκπαίδευσε με επιτυχία τη μικρότερη αδερφή της ώστε να γίνει το διαμάντι της σεζόν – η οποία επίσης μαθαίνουμε ότι είναι το μοναχοπαίδι της Mary Sharma από τη γέννα.

Είναι σαφές, ωστόσο, ότι το επιχείρημα της Kate για την αντίσταση στην αγάπη είναι στην πραγματικότητα ένας αμυντικός μηχανισμός. Ενώ είναι αναμφίβολα ανταγωνιστική και επιφυλακτική από τη φύση της, παρουσιάζει έναn σκληρό εαυτό, γιατί καταβάθος δε θέλει να την πλησιάσει κανείς και να ανακαλύψει τους φόβους και τις ανασφάλειές της. 

Ωστόσο, οι ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας για να τον παρηγορήσουμε, απέχουν πολύ από την ίδια την πραγματικότητα. Έτσι, όταν η Lady Danbury διοργανώνει ένα σουαρέ για να γνωρίσει καλύτερα η Edwina τους μνηστήρες της, παρουσιάζεται η ευκαιρία να διορθώσει και την λανθασμένη αντίληψη της Kate για τον εαυτό της. 

Όλα ξεκινούν όταν ο Anthony Bridgerton, για τον οποίο η Kate έχει φροντίσει να μην λάβει πρόσκληση για το σουαρέ, έρχεται στην εκδήλωση. Ακόμη χειρότερα, μαγεύει το κοινό δηλώνοντας στην Edwina ότι ενώ δεν έχει ετοιμάσει κάποιο ποίημα για εκείνη, ως άνθρωπος που του αρέσουν περισσότερο οι πράξεις θα της αποδείξει τι αξίζει.

Η Kate είναι τόσο έξαλλη με τον Anthony που αποχωρεί από το σουαρέ για να ηρεμήσει. Τότε, η Lady Danbury την επισκέπτεται και της δίνει ορισμένες συμβουλές.

«Όταν κάποιος είναι απογοητευμένος, είναι πολύ πιο σοφό να επικεντρωθεί στην ικανοποίηση των αναγκών του», ξεκινά. «Η προσπάθεια να επηρεάσουμε τους άλλους ως προς τη σωστή πορεία, είναι συχνά μια εκνευριστική προσπάθεια που έχεις ως αποτέλεσμα μόνο τα χειρότερα».

Κάνε το απόλυτο τεστ για το Bridgerton!

Στη συνέχεια, η Kate λέει στη Lady Danbury ότι ενώ γνωρίζει ότι έχει «κοροϊδέψει» τον εαυτό της, δεν την ενδιαφέρει τι πιστεύουν οι υπόλοιποι για αυτήν. Μάλιστα, αποκαλύπτει πως μόλις η αδερφή της παντρευτεί θα επιστρέψει μόνη της στην Ινδία.

Η Lady Danbury απογοητευμένη από τον κυνισμό της Kate, της μιλά σκληρά για να αντιμετωπίσει κατάματα την αλήθεια. «Εγώ, το βρίσκω όχι μόνο τρομερά απογοητευτικό αλλά και προσβολή να σε ακούω να λες ότι θέλεις να μείνεις μόνη σου στα 26 σου χρόνια»

Στη συνέχεια, η Kate επιχειρεί να υπερασπιστεί τη θέση της και απαντά ότι σκοπεύει να γίνει γκουβερνάντα, όπως ακριβώς η Lady Danbury. Ωστόσο, εκείνη της απαντά:

«Είμαι χήρα. Έχω αγαπήσει κι έχω χάσει αυτόν που αγαπώ. Έχω κερδίσει το δικαίωμα να κάνω ό,τι θέλω, όποτε θέλω και όπως μου αρέσει. Δεν είσαι εγώ. Και αν συνεχίσεις σε αυτόν τον δρόμο, σίγουρα δεν θα γίνεις ποτέ».

Είναι επίσημο! Το Bridgerton κάνει πρεμιέρα κι εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τσιρίζουμε – Αυτός είναι ο νέος ηθοποιός που μας έχει πάρει ήδη το μυαλό!

Αφού η Lady Danbury αναχωρεί από το δωμάτιο, βλέπουμε την Kate να στέκεται μόνη της και να κοιτάζει έκπληκτη καθώς αναθεωρεί όλα όσα πίστευε. Διότι ενώ αισθάνεται άνετα να πιστεύει την ιστορία της, συνειδητοποίησε ότι τελικά φοβάται να γίνει ευάλωτη. Και ενώ δεν είναι ποτέ ευχάριστο όταν κάποιος κρατά έναν καθρέφτη ψηλά και αντικατοπτρίζει τα μέρη του εαυτού μας που δε θέλουμε ούτε εμείς οι ίδιοι να δούμε, ίσως τελικά να μας κάνει μόνο καλό, γιατί έτσι θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Το ερώτημα, όμως, είναι ένα. Ποιες είναι οι ιστορίες που λες στον εαυτό σου και κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τελικά;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News