Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών προκάλεσε αντιδράσεις στα social media μετά την είδηση ​​που κυκλοφόρησε την Τρίτη, 23/2, ότι οκτώ βραβεία δεν θα μεταδοθούν ζωντανά στην τελετή των Όσκαρ τον επόμενο μήνα.

Από τις 23 κατηγορίες, οκτώ βραβεία — μεταξύ των οποίων ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, μοντάζ, μακιγιάζ και μαλλιά, πρωτότυπη μουσική, σχεδιασμός παραγωγής, animated μικρού μήκους και ήχος — θα απονεμηθούν πριν από τη ζωντανή μετάδοση της 94ης ετήσιας τελετής στο ABC τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Variety.

Όσκαρ 2022: Οι νέες αλλαγές προκαλούν αντιδράσεις στα social media

Τα νέα έρχονται εν μέσω μείωσης της τηλεθέασης για τα Όσκαρ την τελευταία δεκαετία, καθώς η τηλεθέαση για την περσινή τελετή έπεσε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, συγκεντρώνοντας συνολικά 9,85 εκατομμύρια θεατές.

Ο Ντέιβιντ Ρούμπιν, πρόεδρος της ακαδημίας, έστειλε επιστολή στα μέλη της λέγοντας ότι η τελετή του Dolby Theatre θα ξεκινήσει μια ώρα πριν από την τηλεοπτική μετάδοση.

Υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2022: Σαρώνει το “The Power of the Dog”- Ποιες άλλες ταινίες ξεχωρίζουν;

Στο Twitter, πολλοί χρήστες ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το hashtag «#PresentAll23» για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για την συγκεκριμένη απόφαση, με κάποιους να επικρίνουν την ακαδημία επειδή δεν αναδεικνύει σωστά τη δουλειά του κινηματογράφου.

Κάποιοι, βέβαια, σημείωσαν ότι η εκπομπή πιθανότατα δεν θα προσελκύσει περισσότερους θεατές μειώνοντας τις κατηγορίες που παρουσιάζονται κατά τη ζωντανή μετάδοση.

Η απόφαση είναι η τελευταία αλλαγή στη φετινή τελετή.

Την περασμένη εβδομάδα, η Wanda Sykes, η Amy Schumer και η Regina Hall ανακοινώθηκαν ως οι επίσημοι οικοδεσπότες του show.

Τα Όσκαρ θα επιτρέψουν, επίσης, στους χρήστες του Twitter να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία του 2021, ανεξάρτητα από το αν είναι υποψήφια ή όχι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News