Κι ενώ εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς η σειρά, όλοι έχουν αναρωτηθεί ποιο θα είναι το τέλος της Αγγελικής. Θα πεθάνει η πρωταγωνίστρια όπως συνέβη στην χιλιανή σειρά ή ο σεναριογράφος έχει αποφασίσει να διαφοροποιηθεί, όπως είχε κάνει και με το τέλος του “Έρωτας Μετά”;

Ο σεναριογράφος της σειράς, Παναγιώτης Ιωσηφέλης, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο 7 ΜΕΡΕΣ TV και τον Γιάννη Βίτσα, όπου μίλησε για το φινάλε της Αγγελικής και, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως το τέλος δεν θα είναι ίδιο με της πρωτότυπης σειράς καθώς έχει προσαρμοστεί περισσότερο στα ελληνικά δεδομένα.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το τέλος έχει γραφτεί ήδη λέγοντας πως πολλοί κεντρικοί χαρακτήρες, όπως ο Δημήτρης και η Τζένη, θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει, όμως, εξήγησε ότι κανείς δεν θα τιμωρηθεί για το κακό που έχει κάνει στην Αγγελική, αλλά σε όλους με κάποιον τρόπο, θα επιβληθεί σε ηθικό επίπεδο μία αυστηρή και δίκαιη ποινή.

Όσα μάθαμε για το τέλος της Αγγελικής μέσα απ’ την συνέντευξη του Παναγιώτη Ιωσηφέλη:

Ο Στέφανος κάνει πρόταση γάμου στην Αγγελική κι εκείνη δέχεται. Αν και αυτό το γεγονός δεν αρέσει στην υπόλοιπη οικογένεια, δεν θα αποκαλύψουν στον Στέφανο όσα γνωρίζουν για την Αγγελική. Στο τέλος οι δύο ήρωες θα παντρευτούν.
Περίπου. Γίνονται πολλά μέχρι αυτή την εξέλιξη. Η οικογένεια έχει μάθει την πραγματική της ταυτότητα. Ο Στέφανος της κάνει πράγματι πρόταση γάμου και εκείνη δέχεται γιατί τον έχει ερωτευθεί αληθινά. Δεν περίμενε να της συμβεί αλλά το έφερε η τύχη. Για την οικογένεια των Αργυρών ο Στέφανος παρά το ότι δε μοιάζει ουσιαστικά καθόλου με τον πατέρα του είναι υψηλού status παίκτης. Δε θέλουν να τον δυσαρεστήσουν. Τον σέβονται και τον αγαπούν κιόλας.  Ακόμη και ο Παύλος του έκλεψε την γυναίκα από το κόμπλεξ του για εκείνον. Αισθάνονταν συνεχώς κατώτερος. Έτσι και παρά το ότι θα στόχος τους να απομακρύνουν την Αγγελική από την οικογένεια και να απαλλαχθούν οριστικά από εκείνη καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αλλάξουν στάση. Ανησυχούν για τι θα γίνει αν καταρρεύσει ο Στέφανος και βέβαια, υπάρχει και η Δανάη η οποία είναι επίσης κομμάτι τους.

Θα μάθει η οικογένεια Αργυρών ότι η Δανάη είναι παιδί της Αγγελικής.
Ναι.

Στη Χιλιανή σειρά η κεντρική ηρωίδα πεθαίνει στο τέλος. Εδώ θα έχουμε πιο χαρούμενο τέλος;
Η δική μας σειρά είναι πιο κοντά στα δεδομένα της χώρας μας. Η κάθαρσης εκδηλώνεται με δύναμη, ένταση, οξύτητα και σθένος.

Που σημαίνει λοιπόν ότι θα δικαιωθεί η Αγγελική στο τέλος;
Και στο χιλιανή εκδοχή δικαιώνεται, αλλά μετά θάνατον. Εκεί υπάρχει άλλου είδους κάθαρση.

Άρα η Αγγελική θα ζήσει.
Ναι. Δε θα πεθάνει. Έχει γραφεί το σενάριο του τέλους.

Ο Δημήτρης θα τιμωρηθεί για όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει;
Ναι, θα τιμωρηθεί. Μέσω της Αγγελικής, αποκαλύπτονται όλοι οι ήρωες. Είναι σαν να τραβά το ύφασμα με το όποιο έχουν κουκουλώσει όλα τους τα μυστικά. Η Αγγελική τους ξεσκεπάζει. Αποκαλύπτεται ό,τι έχει γίνει, χωρίς να πληρώνουν όλοι το τίμημα. Για την ακρίβεια κανείς δεν τιμωρείται για το κακό που της έχουν κάνει, αλλά σε όλους με κάποιον τρόπο, θα επιβληθεί σε ηθικό επίπεδο μία αυστηρή και δίκαιη ποινή.

Η Αθηνά ζητά συγνώμη από την Αγγελική για όσα της έκαναν οι γιοι της;
Δε ζητά ακριβώς συγνώμη. Θεωρεί πώς ότι έγινε έγινε και πώς οφείλουν να πάνε παρακάτω.

Άρα, δεν αναλαμβάνει τη δική της ευθύνη για τον τρόπο που τους μεγάλωσε.

Πιστεύω πώς ότι έκανε το έκανε για να τους προστατεύσει, πώς ο πατέρας τους τούς έδωσε λάθος αρχές και πρότυπα και εκείνη έτρεχε μια ζωή πίσω τους για να καλύψει τα λάθη τους. Βέβαια, αυτό τους οδήγησε να χάσουν το μέτρο. Η Αθηνά αρνείται να αναγνωρίσει το δικό της μερίδιο ευθύνης. Κάποιες στιγμές λέει ότι είναι υπόλογη, αλλά ποτέ δεν το αποδέχεται ανοιχτά.

Η Τζένη;
Η τιμωρία της θα είναι αντίστοιχη των πράξεων και της συμπεριφοράς της.

Τι αγάπησες στην Αγγελική;
Αγάπησα ιδιαίτερα την οικογένεια των Ζάχων. Προσπαθούν να επιβιώσουν σε μία δύσκολη συνθήκη. Ο τρόπος που κατάφεραν να διαχειριστούν όλες τις κρίσεις είναι υποδειγματικός. Δοκιμάστηκαν πάρα πολύ. Νομίζω ότι η σειρά ουσιαστικά δείχνει το παράδειγμα δύο οικογενειών όπου η μία επέλεξε την αγάπη και η άλλη το κοινωνικό status.

Ο Μιχάλης θα αποδεχθεί στο τέλος ότι είναι γιος του Αργυρού. Η σχέση του με τα υπόλοιπα αδέλφια του θα ισορροπήσει;
Με κάποιους ναι, με όλους όχι. Ο ίδιος είναι πια πολύ θυμωμένος και θα προσπαθήσει να εκδικηθεί ορισμένους από αυτούς.

Τα επόμενα σχέδια σου;
Υπάρχουν διάφορες προτάσεις. Περνάμε μία περίοδο που υπάρχει μεγάλη ζήτηση περιεχομένου. Επεξεργάζομαι διάφορα ενδεχόμενα. Σίγουρα θα ήθελα να κάνω κάποια στιγμή μία μίνι σειρά και λίγο πιο σκοτεινή. Θα δούμε. Ότι είναι καλό θα έρθει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Tags :