Οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Φεβρουαρίου, κατήγγειλαν πασίγνωστο ηθοποιό για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η καταγγελία της Αναστασοπούλου, της Δροσάκη και της Παπαχαραλάμπους σοκάρει.

Οι καταγγελίες για περιστατικά βίας στον εργασιακό χώρο πληθαίνουν συνεχώς. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Λένα Δροσάκη και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους κατέθεσαν την καταγγελία τους εναντίον γνωστού ηθοποιού στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και φέρεται να ζητούν τη διαγραφή του από το ΣΕΗ.

Τι είναι οι πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα και τι ορίζει ο νόμος;

Στο Πάμε Δανάη το πρωί της Παρασκευής διαβάστηκαν αποσπάσματα απ’ όσα αναφέρουν οι τρεις γυναίκες στην καταγγελία. Οι εξομολογήσεις τους είναι σοκαριστικές.

«Ο καταγγελλόμενος προέβη πολλές φορές σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ και τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει. Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μου μια διαρκή ανησυχία που έφτανε πολλές φορές στα όρια του τρόμου. Δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του. Μια σκηνή με ένα τρυφερό φιλί εκείνος χρησιμοποιούσε βία. Όταν ερχόταν πρώην σύντροφός μου να δει την παράσταση με έπιανε σε διάφορα σημεία του σώματός μου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην καταγγελία της Παπαχαραλάμπους.

Η καταγγελία της Δροσάκη είναι επίσης συγκλονιστική σχετικά με το συμβάν που έζησε το 2007 από τον γνωστό ηθοποιό. «Άρχισε να με παρενοχλεί σεξουαλικά στην αρχή πιο διακριτικά, στη συνέχεια ολοένα και με πιο ανάρμοστο τρόπο. Κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν συνευρεθούμε ερωτικά θα φροντίσει να μην περάσω ως φοιτήτρια στις εξετάσεις του Υπουργείου. Την μέρα των εξετάσεων στο Υπουργείο, όταν ανέβηκα στη σκηνή για να εξεταστώ, είδα τον καταγγελλόμενο να εισέρχεται στην αίθουσα του θεάτρου και να κατευθύνεται προς το μέρος της εξεταστικής επιτροπής χαιρετώντας εγκάρδια και συνομιλώντας με τα μέλη της. Δεν πέρασα στις εξετάσεις του Υπουργείου» τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ η ανάγνωση της καταγγελίας συνέχισε. «Το 2019, στην παράσταση Έγκλημα στο Όριαντ Εξπρές που ανεβάζει η Κάτια Δανδουλάκη, άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν άλλες μπροστά σε όλο τον θίασο, Μία μέρα χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποιου είδους ερωτική σχέση. Πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κ. Δανδουλάκη του ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Αποχωρεί ο δυνατός και όχι ο αδύναμος» αναφέρει η Λένα Δροσάκη.

Το σημείωμα της Κάτιας Δανδουλάκη μετά τις καταγγελίες παρενόχλησης ηθοποιών

Τέλος, στην καταγγελία της Αναστασοπούλου το περιστατικό που περιγράφεται αφορά συμβάν του 2005, όταν η ίδια ήταν σε ηλικία 28 ετών. «Όταν έφθασε ο καταγγελλόμενος στο κτίριο ήμασταν μόνοι. Μπήκαμε στο καμαρίνι, κλείδωσε την πόρτα και ένιωσα άβολα. Με ρώτησε πράγματα για εμένα… Όταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα, αυτό τον εξίταρε περισσότερο. Τρομοκρατήθηκα, έκανα ότι δεν καταλάβαινα» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News