Η είσοδος του σπιτιού είναι συνήθως ένα απ’ τα πιο δύσκολα σημεία μέσα στο σπίτι, αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, απέκτησε λίγο παραπάνω νόημα. Πλέον, είναι ο χώρος όπου αποθηκεύεις τις μάσκες προσώπου, το αντισηπτικό αλλά και τα παπούτσια σου, το κασκόλ, την τσάντα σου.

Ανεξάρτητα απ’ το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η είσοδος του σπιτιού σου, θα πρέπει να είναι σωστά οργανωμένη ώστε να είναι και λειτουργική!

Τι πρέπει να έχει η είσοδος του σπιτιού σου;

Καθρέφτης

Τι θέλεις να κάνεις λίγο πριν φύγεις απ’ το σπίτι; Να κάνεις έναν τελευταίο έλεγχο ότι ταιριάζουν τα ρούχα σου και έχεις ξεχαστεί και πας να φύγεις με τις… πιτζάμες! Ένας κατακόρυφος, ολόσωμος καθρέφτης, θα κάνει την είσοδό σου να φαίνεται μεγαλύτερη και θα σε βολέψει! Απ’ την άλλη, μπορείς να πας έναν μικρότερο καθρέφτη αν έχεις μικρή είσοδο και να βάλεις ακριβώς από κάτω ένα ράφι για να βάζεις τα απαραίτητα.

είσοδος του σπιτιού
Pexels

Κρεμάστρα

Μπορείς να βάλεις ένα κρεμαστράκι με άγκιστρα για να κρεμάς τα κλειδιά σου, τη μάσκα προσώπου σου ή ακόμα και το λουράκι του σκύλου σου μαζί με τα σακουλάκια για τις ακαθαρσίες του, ώστε να τα έχεις όλα σε εύκολη πρόσβαση πριν φύγεις απ’ το σπίτι.

Δισκάκι

Πάνω στο ράφι ή στο έπιπλο εισόδου, καλό είναι να έχεις έναν δίσκο, για να είναι πιο τακτοποιημένα τα υπόλοιπα πράγματα, όπως το πορτοφόλι σου ή το επιτραπέζιο μπουκάλι αντισηπτικού.

Χαλάκι

Ένα χαλί εισόδου κάνει τον χώρο σου να φαίνεται πιο προσεγμένος, ενώ αποτρέπει το να μπαίνουν μέσα στο σπίτι όλα τα μικρόβια και οι λάσπες που μπορεί να κουβαλάς στα παπούτσια σου. Πάρε ένα χαλάκι που πλένεται εύκολα στο πλυντήριο και μην ξεχνάς να το πλένεις τακτικά!

είσοδος σπίτι

Φυτό

Μπορεί να είναι είτε κάποιο μεγαλύτερο φυτό δαπέδου είτε απλά μια γλάστρα πάνω στο έπιπλο της εισόδου. Θα σου προσφέρει σίγουρα χαρά μπαίνοντας και βγαίνοντας απ’ το σπίτι, ενώ θα αποτελέσει κι ένα ενδιαφέρον στοιχείο διακόσμησης.

Καλόγερος

Φυσικά, θα πρέπει κάθε σπίτι να έχει στην είσοδο έναν καλόγερο, ώστε να κρεμιούνται σωστά τα παλτό, οι τσάντες, ειδικά όταν υπάρχουν καλεσμένοι, για να μην επικρατεί ένα χάος και να είναι οργανωμένος ο χώρος!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News