Όσο συχνά κι αν καθαρίζεις το σπίτι σου είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δε κάνεις το ίδιο και με το φούρνο μικροκυμάτων σου! Παρά το γεγονός ότι ξεχνάς να το καθαρίζεις είναι μία συσκευή η οποία δεν απαιτεί πολύ προσπάθεια και ούτε ιδιαίτερο χρόνο. Τα τρόφιμα και τα υγρά που έχουν κολλήσει στο εσωτερικό μπορούν να αφαιρεθούν γρηγορότερα από ό, τι θα περίμενε κανείς χάρη σε μερικά κόλπα και συμβουλές οι οποίες θα τον κάνουν να μυρίζει σαν καινούριος. Με τα παρακάτω tips το καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων θα γίνει παιχνιδάκι!

Τα tips που χρειάζεσαι για το καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων

Καθαρισμός με ξύδι

Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τον φούρνο μικροκυμάτων σου είναι με ξύδι. Ρίξε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι σε ένα μπολ και πρόσθεσε ένα φλιτζάνι ή δύο νερό. Στη συνέχεια, βάλε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για τρία λεπτά. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το κολλημένο φαγητό στο εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων θα πρέπει να έχει μαλακώσει και έτσι θα είσαι σε θέση να καθαρίσεις το εσωτερικό της συσκευής με εξαιρετική ευκολία. Η μυρωδιά του ξιδιού μπορεί να είναι έντονη στην αρχή, αλλά εξαφανίζεται μόλις στεγνώσει ο φούρνος μικροκυμάτων.

καφέ στο microwave

Καθαρισμός με λεμόνι

Για να καθαρίσεις το φούρνο μικροκυμάτων σου με λεμόνι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις ένα λεμόνι στη μέση. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα δύο μισά μπρούμητα στο πιάτο του φούρνου μικροκυμάτων και πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό για να μη κολλήσει το λεμόνι στην επιφάνειά του πιάτου. Έπειτα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να θέσεις σε λειτουργία το φούρνο μικροκυμάτων για τουλάχιστον 2′ μέχρι να δημιουργηθεί ένας ατμός. Τέλος, θα χρειαστείς ένα πανί, μια χαρτοπετσέτα ή ένα σφουγγάρι για να σκουπίσεις το εσωτερικό του.

Καθαρισμός με απορρυπαντικό πιάτων

Εάν θέλεις να απολυμάνεις το φούρνο μικροκυμάτων και δεν έχεις κανένα από τα παραπάνω συστατικά, τότε η χρήση απορρυπαντικού πιάτων είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μια κουταλιά της σούπας ή δύο σε ένα μπολ γεμάτο με νερό και στη συνέχεια να λειτουργήσεις το φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων με ένα υγρό σφουγγάρι.

χρήσεις του microwave

Πως να καθαρίσεις τα διάφορα μέρη του φούρνου μικροκυμάτων

Προκειμένου να καθαρίσεις το φούρνο μικροκυμάτων σου θα χρειαστεί να αφαιρέσεις την περιστρεφόμενη πλάκα. Πλύνε το πιάτο ξεχωριστά με το χέρι ή βάλτο στο στο πλυντήριο πιάτων για να βεβαιωθείς ότι θα καθαριστεί πλήρως. Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις την πόρτα στο εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων, κάτι που συχνά παραβλέπεται. Εάν είναι κατασκευασμένος από γυαλί και κάνει μουντζούρες, ψέκασε λίγο διάλυμα καθαρισμού τζαμιών για να σε βοηθήσει.

Με αυτούς τους τρόπους το καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων θα είναι πιο εύκολο από ποτέ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News