Η πριγκίπισσα Diana βρήκε τραγικό θάνατο, αφού τραυματίστηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997. Φέτος, ο MonSef Dahman, ένας γιατρός που πάλεψε για να σώσει τη ζωή της πριγκίπισσας της Ουαλίας, μίλησε για εκείνη, κάνοντας έναν απολογισμό, και αποκάλυψε πώς ήταν οι τελευταίες στιγμές της.

Αρχικά, ανέφερε στη DailyMail ότι έκανε ό, τι μπορούσε για να τη σώσει, ενώ στη συνέχεια – και με αφορμή τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για τις Κρίσιμες Ασθένειες στις ΗΠΑ- θυμήθηκε την βραδιά όπου κλήθηκε να σώσει την Diana.

Οι αποκαλύψεις του γιατρού της Diana συγκλονίζουν. Όλα όσα είπε για το μοιραίο βράδυ

O MonSef θυμήθηκε τη στιγμή που κλήθηκε για να βοηθήσει: «Ξεκουραζόμουν στην αίθουσα εφημερίας όταν μου τηλεφώνησε ο Bruno Riou, ο ανώτερος αναισθησιολόγος, και μου είπε να πάω στα επείγοντα. Δεν μου είπαν ότι ήταν η πριγκίπισσα Diana, αλλά μόνο ότι είχε συμβεί ένα σοβαρό ατύχημα με μια νεαρή γυναίκα».

Παρά το γεγονός ότι δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για την πριγκίπισσα Diana, διευκρίνισε ότι η υπόθεση ήταν «ιδιαίτερα σοβαρή», αφού είχε δεχτεί τηλεφώνημα από έναν τόσο υψηλού επιπέδου συνάδελφό του.

«Για κάθε γιατρό και κάθε χειρουργό, έχει πολύ μεγάλη σημασία να βρεθεί αντιμέτωπος με μια τόσο νέα γυναίκα που βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση. Μα φυσικά ακόμα περισσότερο αν είναι πριγκίπισσα».

24 χρόνια από τον τραγικό θάνατο της Diana: Οι φωτογραφίες από το δυστύχημα και τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας

Μια ακτινογραφία έδειξε ότι η πριγκίπισσα Diana είχε εσωτερική αιμορραγία, ενώ γύρω στις 2.15 το πρωί, υπέστη καρδιακή ανακοπή και της έκαναν καρδιακό μασάζ: «Έκανα αυτή τη διαδικασία για να της επιτρέψω να αναπνεύσει. Η καρδιά της δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά», είπε ο MonSef Dahman.

«Δοκιμάσαμε ηλεκτροπληξίες αρκετές φορές. Ο καθηγητής Riou είχε χορηγήσει αδρεναλίνη. Αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε την καρδιά της να χτυπήσει ξανά. Αγωνιστήκαμε σκληρά, προσπαθήσαμε πολύ. Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι κάναμε ό, τι είναι δυνατό για αυτή τη νεαρή γυναίκα», κατέληξε και τόνισε ότι το γεγονός πως δεν κατόρθωσε να την κρατήσει στη ζωή του στοίχισε τρομερά!

Είναι συγκλονιστικό και άξιο σχολιασμού πως μετά από τόσα χρόνια που πέρασαν από τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana μαθαίνουμε διαρκώς νέες πληροφορίες και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό της ο συγκεκριμένος γιατρός αποκάλυψε ορισμένες από τις τελευταίες στιγμές της πριγκίπισσας, ενώ πριν από λίγα χρόνια ο πυροσβέστης Xavier Gourmelon που βρέθηκε στο πλευρό της μετά τη σύγκρουση, έκανε γνωστά τα τελευταία της λόγια. Γεγονότα που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να συγκλονίζουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News