Στο επεισόδιο του Σαββάτου (17/4), μετά την αποχώρηση του Στέφανου Χίλα, οι τελευταίες μονομαχίες του MasterChef ήταν του Νίκου Σκορδάκη με αντίπαλο τον Αντώνη Μητρόπουλο και του Αλέξανδρου Συνοδινού με αντίπαλό του την Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου. Τα πιάτα τα οποία έγιναν το μήλο της Έριδος για τα ζευγάρια έφεραν τις υπογραφές του Μανώλη Σαρρή και του Λάμπρου Βακιάρου. Ποιοι κατάφεραν να κερδίσουν σε αυτές τις μάχες στήθος με στήθος;

Οι τελευταίες μονομαχίες του MasterChef

Νίκος – Αντώνης

Οι πρώτοι διαγωνιζόμενοι ήταν ο Νίκος και ο Αντώνης, οι οποίοι κλήθηκαν να μαγειρέψουν ένα πιάτο του νικητή του MasterChef 3, Μανώλη Σαρρή. Το πιάτο της αντιγραφής ήταν αρνάκι με αγκινάρες, σοταρισμένα λαχανικά και τζελ λεμονιού. Η ιδιαίτερη δυσκολία του πιάτου ήταν το γεγονός ότι οι παίκτες έπρεπε να κάνουν πολλές διαφορετικές παρασκευές ταυτόχρονα.

Τα μαχαίρια στην κουζίνα του MasterChef πήραν φωτιά. Οι αστοχίες ήταν κοινές και στις δύο προσπάθειες. Ο Νίκος κατάφερε να συγκεντρώσει 30/40 βαθμούς. Οι κριτές και ο Μάνος Σαρρής έκριναν ότι το πιάτο του ήταν αξιόλογο, αν και θα έπρεπε να διαχειριστεί καλύτερα τον χρόνο του. Αντίθετα, ο Αντώνης συγκέντρωσε 26/40 βαθμούς με το πιάτο του να έχει αρκετά τεχνικά λάθη. Έτσι, ο Αντώνης αποχώρησε οριστικά από τον διαγωνισμό.

Κωνσταντίνα – Αλέξανδρος

 Η εβδομάδα των επιστροφών ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και η τελευταία μονομαχία για την τελική 12άδα του MasterChef ήταν ανάμεσα στην Κωνσταντίνα και τον Αλέξανδρο, οι οποίοι κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πιάτο του Λάμπρου Βακιάρου. Το πιάτο αντιγραφής ήταν με Γαριδα στον ατμό, με sushi rice τηγανητό σε βούτυρο κλαριφιέ και σάλτσα teriyaki. Ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους οι παίκτες ήταν μόλις 60′.

Η Κωνσταντίνα κατάφερε να συγκεντρώσει 24/40 βαθμούς, καθώς δεν έκανε καλή διαχείριση του χρόνου της. Ωστόσο, οι κριτές δήλωσαν πως το πιάτο της ήταν πολύ γευστικό. Ο Αλέξανδρος τα πήγε καλύτερα και συγκέντρωσε 32/40 βαθμούς. Οι παρασκευές του ήταν ακριβείς και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους κριτές αλλά και τον Λάμπρο Βακιάρο. Τέλος, η Κωνσταντίνα αποχώρησε οριστικά από τον διαγωνισμό μαγειρικής. 

Η Μαρίνα έδειξε να στενοχωριέται από αυτό το αποτέλεσμα και κατέβηκε από τον εξώστη για να αγκαλιάσει τη φίλη της. Πιο συγκεκριμένα η Μαρίνα σχολίασε στην κάμερα του MasterChef:

Είμαστε από τους πιο ξεκάθαρους ανθρώπους εξ αρχής. Είμαστε ξινές και σε όποιον αρέσουμε. Καμιά φορά η αλήθεια πονάει και, όταν λέμε κάποια πράγματα έξω από τα δόντια, κάποιοι τα παρεξηγούν. Είναι πολύ καλός άνθρωπος η Κωνσταντίνα. Ότι και να είπε μέσα στον διαγωνισμό, είχε τον λόγο της που τα είπε, της είχαν κάνει τη ζωή μαρτύριο. Δεν είναι έτσι πραγματικά και εγώ το ξέρω. Οπότε με ενόχλησε πάρα πολύ που έφυγε σήμερα. Αλλά όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Νομίζω πως έφυγε για να μου δώσει ένα μήνυμα: «Συγκεντρώσου στον στόχο σου γιατί πρέπει να κερδίσουμε το έπαθλο»

Το τελευταίο MasterClass του MasterChef 5:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News