Όλες και όλοι έχουμε μεγαλώσει με τις υπέροχες ταινίες της Disney. Τις έχουμε αγαπήσει κι έχουν διαμορφώσει, καλώς ή κακώς, ένα κομμάτι του χαρακτήρα μας. Αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι συνέβαινε στους πρίγκιπες και στις πριγκίπισσες μόλις έπεφταν οι τίτλοι τέλους της ταινίας;

Συνεχίζουν, άραγε, οι αγαπημένοι μας παιδικοί ήρωες τις ονειρεμένες ζωές τους; Αποκτούν οικογένεια και παιδιά ή προτιμούν να αφοσιωθούν στην καριέρα τους; Υπάρχουν αποδείξεις για την ενηλικίωσή τους και για τις επιλογές που έχουν επιλέξει να κάνουν ώστε να διαμορφώσουν τη ζωή τους; Πόσο κοντά είναι σε μένα όλο αυτό ή πόσο απέχει από την πραγματικότητα; Όλες αυτές είναι ερωτήσεις που με συντροφεύουν αρκετά χρόνια και ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σου. Είμαι περίεργη να μάθω πώς μεγάλωσε η αγαπημένη μου πριγκίπισσα και ο πρίγκιπας που ήμουν αιώνια ερωτευμένη μαζί του.

Καθώς το μικρό παιδί μέσα μου ψάχνει απαντήσεις σε όλες του τις ερωτήσεις η Oksana Pashchenko, με τη δική της εκδοχή, με βοηθά να καταλάβω τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα με τα σκίτσα της Oksana Pashchenko οι πριγκίπισσες της Disney έφεραν παιδιά στον κόσμο, και οι σύντροφοί τους έγιναν μπαμπάδες. Η Ρωσία illustrator επαναπροσδιορίζει τις εικόνες που έχουμε από εκείνους, μέσα από το πρίσμα της πατρότητας.

Για την Oksana όλοι οι πρίγκιπες που έχουμε αγαπήσει, όπως ο η Ηρακλής, ο πρίγκιπας Άνταμ, ο Χένρι, ο Φίλιπ, ο Έρικ, ο Αλαντίν και ο Φλόριαν έχουν αποκτήσει παιδία και γίνονται ένα όμορφο σύμβολο για την πατρότητα και για όλους του πατεράδες του κόσμου, που αρκετές φορές νιώθω ότι σαν κοινωνία τους έχουμε παραγκωνίσει.

Οι πρίγκιπες των παιδικών μας χρόνων, λοιπόν, περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους και γίνονται πρότυπα για όλους μας. Τα illustrations της Oksana Pashchenko με συγκίνησαν ιδιαίτερα και ελπίζω να συγκινήσουν τόσο κι εσένα, γιατί είναι πραγματικά πανέμορφα!

Η αψεγάδιαστη τελειότητα και τα λάθος πρότυπα στις ταινίες της Disney

Οι πρίγκιπες της Disney έγιναν μπαμπάδες και σου στέλνουν ένα πανέμορφο μήνυμα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Tags :