Δεν υπάρχει αμφιβολία για την πρόσφατη αναβίωση της μοντέρνας αισθητικής των farmhouses κι αν δε το γνωρίζεις, αρκεί να ρίξεις μία σύντομη ματιά στο συγκεκριμένο άρθρο! Φυσικά, υπάρχει ένα βασικό στοιχείο σε αυτό το trend που έχει αντέξει στον χρόνο, φυσικά και μιλάω για τον farmhouse νεροχύτη. Είναι λογικό να έχεις αρκετές απορίες σχετικά με αυτή την τάση, αλλά δε θέλω να αγχώνεσαι! Σήμερα θα συζητήσουμε τι ακριβώς είναι αυτό το νέο trend και πώς μπορείς να το εντάξεις στην κουζίνα σου!

Σε τι διαφέρει ο farmhouse νεροχύτης από τον κανονικό;

Σήμερα, οι φράσεις «farmhouse νεροχύτης» και «κανονικός νεροχύτης» χρησιμοποιούνται συχνά με εναλλακτικό τρόπο, καθώς και τα δύο είδη νεροχυτών διαθέτουν μια μεγάλη επιφάνεια στο μπροστινό μέρος (η οποία είναι ορατή ακόμη και μετά την εγκατάσταση). Άλλοι νεροχύτες, ωστόσο, διαθέτουν συνήθως μπροστινά μέρη που καλύπτονται από ντουλάπια κουζίνας ή πάγκους. Οι νεροχύτες των farmhouses φέρουν αυτό το όνομα δεδομένου ότι αυτό το στυλ νεροχύτη χρησιμοποιούνταν συχνά σε πραγματικές αγροικίες, ενώ οι τα υπόλοιπα είδη νεροχυτών είναι ουσιαστικά μια πιο μοντέρνα εκδοχή.

Η κουζίνα που θα ερωτευτείς είναι σε μπλε απόχρωση και έχει εκπληκτική θέα!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου νεροχύτη;

Επειδή οι νεροχύτες των farmhouses τείνουν να είναι βαθύτεροι και φαρδύτεροι από τον μέσο νεροχύτη, προσφέρουν περισσότερο χώρο, καθιστώντας τους μια εξαιρετική επιλογή για μεγαλύτερες οικογένειες και για πλύσιμο μεγαλύτερων πιάτων, αλλά και συσκευών κουζίνας, όπως είναι οι κατσαρόλες και τα τηγάνια.

Οι μοντέρνες κουζίνες του Instagram και όσα μας έμαθαν για το Farmhouse Design

Υπάρχουν μειονεκτήματα;

Δεδομένου του σημαντικού μεγέθους του συγκεκριμένου νεροχύτη, πιθανότατα θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις έναν προσαρμοσμένο πάγκο στην κουζίνα σου, προκειμένου να έχεις αρκετό χώρο (και το σωστό σχήμα) γι’ αυτό το χαρακτηριστικό.

Μήπως ήρθε η στιγμή, λοιπόν, για μία αλλαγή στην κουζίνα σου; Νομίζω πως ο farmhouse νεροχύτης είναι ό,τι πρέπει! Είναι σίγουρα στην μόδα, αλλά είναι και πολύ χρηστικός. Μήπως να αρχίσεις να το σκέφτεσαι;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News