Αν σκέφτομαι ένα πράγμα για τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν με το ξύλο στα MAD VMA 2022, αυτό είναι ότι δεν υπάρχει δικαιολογία. Δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία για τη βία.

Το βράδυ της Τετάρτης 22/6 ήταν η βραδιά των Mad Video Music Awards 2022 αλλά δυστυχώς το καλλιτεχνικό κομμάτι και τις βραβεύσεις επισκίασε ένα θλιβερό γεγονός. Δύο τράπερ, που είναι γνωστό ότι έχουν κόντρα, πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακοπεί το event για κάποια ώρα, ενώ φυγαδεύτηκαν και καλλιτέχνες. Ένα event στο οποίο να θυμίσουμε, εκτός απ’ τη λαμπερή showbiz, δίνει το παρών μια πολύ μεγάλη μερίδα νεολαίας.

Οι εικόνες ντροπής με τον Light και τον Snik να πιάνονται στα χέρια την ώρα που η Τάμτα βρισκόταν στη σκηνή, αναπαράγονται τις τελευταίες ώρες στα social media. Θυμίζουμε ότι ένα ανάλογο πρωτοφανές σκηνικό είχε γίνει το 2019 πάλι με Light και Snik. 

Η ανακοίνωση του καναλιού για το ξύλο στα MAD VMA 2022:

«Τα Mad Video Music Awards καταδικάζουν τη βία οποιασδήποτε μορφής. Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα προβληθεί στον τηλεοπτικό αέρα κανένα τραγούδι και καμία βράβευση προσώπων που συμμετείχαν σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες» συμπληρώνεται. Τα Mad Video Music Awards 19 χρόνια τώρα είναι και θα συνεχίζουν να είναι η γιορτή της μουσικής που ενώνει».

Ο «Nivo», σχολιάζοντας τα όσα έγιναν, είπε πως έφυγε αηδιασμένος ενώ είχε αναλάβει να παρουσιάσει το βραβείο για το καλύτερο hip hop clip. Η δήλωση του μέσω των social media περιλάμβανε και μια προτροπή προς τους πρωταγωνιστές της σύγκρουσης, που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του κοινού.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Σήμερα πήγα στα MAD VMA’s με σκοπό να παρουσιάσω το βραβείο για το καλύτερο hip hop clip. Με τίμησε ιδιαίτερα η πρόταση του καναλιού, όχι μόνο γιατί ήμουν μέλος αυτής της τηλεοπτικής ομάδας από το ξεκίνημά του αλλά κι επειδή είχα τη χαρά να πάρω αυτο το βραβείο πολλές φορές στο παρελθόν στην πολύχρονη καριέρα μου. Ήθελα να δω φίλους, ήθελα να ζήσω τη μαγεία των βραβείων που τόσο έχει λήψει απ’ όλους μας…Είχα μάλιστα προετοιμαστεί καλά…Θα μιλούσα για τους FFC, για TXC, για Ημίζ, για Razastarr αποδίδοντας τα εύσημα στα ιστορικά hip hop ονόματα της χώρας και θα ένιωθα χαρά και υπερηφάνεια λέγοντας ότι “σήμερα το hip hop είναι η πιο δημοφιλής μουσική στην Ελλάδα” δίνοντας τη σκυτάλη σε όλα αυτά τα νέα παιδιά με τα εκατομμύρια streams και views.

Και λίγο πριν ανέβω στη σκηνή, βλέπω να πέφτει ξύλο, πολύ ξύλο, υποκινούμενο μάλιστα από μερικά από αυτά τα παιδιά, που συνοδεύονται από ανθρώπους που παραπέμπουν σε άλλα ήθη και σκηνικά. Δυστυχώς η «μπάλα» πήρε και τους παραδίπλα παριστάμενους, είτε ήταν η Έλενα Παπαρίζου είτε κάποια παιδιά που εργάζονται σε δισκογραφικές εταιρείες.

Και οι κάμερες γράφουν. Και το ίντερνετ ξεσπά, κυρίως κατά της μουσικής ΜΟΥ, και της κουλτούρας ΜΟΥ. Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουνε «πάτημα»!!! Και η χαρά μου μετατράπηκε σε ντροπή. Σηκώθηκα και έφυγα αηδιασμένος. Δεν παρουσίασα καμιά απονομή, δεν ανέβηκα καν στη σκηνή.

Όχι, δεν απολογούμαι. Μόνο υπόσχομαι με τη μουσική μου και τη στάση μου να σας αποδείξω ότι κάνετε λάθος. Ότι η rap δεν είναι μόνο ποζεριλίκια, βία και μπράβοι. Πως και περιεχόμενο έχει και συναισθήματα κουβαλά.Όσο για τους άλλους, μια φιλική συμβουλή:Καθαρίστε τη συμπεριφορά σας, τη «φάση» σας!!!Δείτε λίγο ψύχραιμα τι γίνεται. Γιατί όπως λένε και στη γενέτειρα του είδους, «What goes up, must come down”!!!

Νίκος Βουρλιώτης a.k.a NiVO 23/6/22».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News