Ο Λευτέρης Πετρούνιας παρευρέθηκε σε εγκαίνια και όλες οι κάμερες στράφηκαν πάνω του, ζητώντας του κάποια δήλωση. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε και για το κίνημα #MeToo και τις καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού, δίνοντας μια απάντηση που προκάλεσε αντιδράσεις και μας δίχασε ιδιαίτερα.

Ο Ολυμπιονίκης των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας εξέφρασε την προσωπική του άποψη για το #MeToo στον αθλητισμό, λέγοντας πως είναι ένας σκληρός κλάδος και πως λυπάται πολύ, ενώ στη συνέχεια είπε πως εκείνος δεν έχει γίνει μάρτυρας κάποιου περιστατικού κι έκανε λόγο για μεμονωμένα περιστατικά. Χαρακτηριστικά είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους:

Οι δηλώσεις Πετρούνια για το ελληνικό #MeToo προκαλούν κύμα αντιδράσεων

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα εάν υπήρξαν… εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει – σε εισαγωγικά – τα φώτα πάνω του ή μάλλον έχει καταφέρει τους στόχους του να τους υλοποιήσει, να έχει κάποιο τέτοιο παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό»

Η αλήθεια είναι πώς ο Λευτέρης Πετρούνιας μας δίχασε και δεν καταλάβαμε τι ακριβώς θέλει να πει σχετικά με τις δηλώσεις του για το ελληνικό #MeToo.

Προσωπικά μπερδεύτηκα γιατί δεν κατάλαβα αν αμφισβητεί όλα τα περιστατικά και το κίνημα #MeToo ή αν εννοεί πώς ένας αθλητής προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του και να εκπληρώσει το όνειρό του προχωρά σε κάποιου τέτοιου είδους καταγγελία με στόχο να γίνει γνωστός.

Είναι μια δήλωση που δικαίως έχει προκαλέσει αντιδράσεις κι αν ισχύουν όλα όσα έχουμε καταλάβει, τότε εμείς θα έπρεπε να λυπόμαστε πολύ. Εξ’ αρχής η τοποθέτηση του είναι λάθος. Φαίνεται πώς οι δηλώσεις του αμφισβητούν ένα ολόκληρο κίνημα και όσες γυναίκες βρήκαν τη δύναμη και το κουράγιο να βγουν και να μιλήσουν ανοιχτά για όλα όσα έζησαν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News