Μια φοιτήτρια κατάφερε να φτάσει στον τελικό του τίτλου για τη Μις Αγγλία κι έγινε η πρώτη διαγωνιζόμενη χωρίς μακιγιάζ που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό στα 94 χρόνια ιστορίας του.

Η Melisa Raouf, 20 ετών, από το Battersea στο Λονδίνο, δήλωσε ότι θέλει να προωθήσει την εσωτερική ομορφιά του ανθρώπου και να αμφισβητήσει τα ιδανικά ομορφιάς που διαιωνίζονται στα social media.

Μετά την εμφάνιση χωρίς μακιγιάζ στον ημιτελικό της Δευτέρας 22/8, η Raouf θα διαγωνιστεί τώρα με άλλες 40 νεαρές για να στεφθεί Μις Αγγλία στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο. 

Από τους Αρχαίους Ρωμαίους μέχρι την Gen Z: Μάθε κι εσύ πώς εξελίχθηκαν τα πρότυπα ομορφιάς

Μις Αγγλία: Ποια είναι η Melisa Raouf και τι επιδιώκει;

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, η επιλογή συμμετοχής χωρίς μακιγιάζ υπήρχε ήδη, όμως είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιλέγει να το κάνει. 

Η Raouf, η οποία αναμένεται και στον τελικό να μη βάλει μακιγιάζ, περιέγραψε την εμπειρία «τρομακτική αλλά εκπληκτική». 

«Σημαίνει πολλά για μένα καθώς αισθάνομαι ότι πολλά κορίτσια διαφορετικών ηλικιών φορούν μακιγιάζ επειδή νιώθουν πίεση να το κάνουν. Αν κάποιος είναι χαρούμενος με το δέρμα του, δεν θα πρέπει να αναγκάζεται να το καλύψει με μακιγιαζ. Οι ατέλειες μας κάνουν αυτό που είμαστε και αυτό είναι που κάνει κάθε άτομο μοναδικό. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να αγαπούν και να αγκαλιάζουν τα ψεγάδια τους, καθώς η πραγματική ομορφιά βρίσκεται μέσα στην απλότητα», είπε η 20χρονη. 

Όπως προσθέτει η ίδια, «ποτέ δεν ένιωθε άνετα» με το δέρμα της, γι’ αυτό και άρχισε να φορά μακιγιάζ από μικρή. «Πρόσφατα αποδέχτηκα ότι είμαι όμορφη με το δέρμα μου και γι’ αυτό αποφάσισα να διαγωνιστώ χωρίς μακιγιάζ», πρόσθεσε. 

Η Andie MacDowell και τα γκρι μαλλιά της αποτελούν την έμπνευση της ημέρας

«Τώρα νιώθω σίγουρη για τον εαυτό μου, με το μακιγιάζ είμαι απλά κρυμμένη. Αυτή είμαι, δεν φοβάμαι να μοιραστώ αυτό που είμαι. Ήθελα να δείξω ποια είναι πραγματικά η Melisa. Θέλω να κάνω όλα τα κορίτσια να αισθάνονται καλά. Θέλω απλώς να αφαιρέσω όλα τα πρότυπα ομορφιάς. Νιώθω ότι όλα τα κορίτσια είναι όμορφα με τον δικό τους τρόπο», δήλωσε.

Η Melisa λαμβάνει μεγάλη στήριξη από νεαρές της ηλικίας της καθώς λένε ότι με την κίνησή αυτή, τις βοηθά να νιώθουν πιο σίγουρες για τον εαυτό τους. 

Η διοργανώτρια της Μις Αγγλία, Angie Beasley, παρουσίασε τον «γύρο» χωρίς μακιγιάζ στον διαγωνισμό το 2019, αφού είδε πόσο μακιγιάζ και καλλυντικά είχαν οι διαγωνιζόμενες.

Είπε ότι ο γύρος ενθαρρύνει τις γυναίκες «να μας δείξουν ποιες πραγματικά είναι, χωρίς να χρειάζεται να κρύβονται πίσω από το μακιγιάζ και τα φίλτρα στα social media».

Για να προκριθούν σε αυτόν τον γύρο, οι διαγωνιζόμενες πρέπει να δημοσιεύσουν μια εικόνα του εαυτού τους χωρίς μακιγιάζ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Raouf, ο Beasley είπε: «Εύχομαι στη Melisa καλή τύχη! Και να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι το μακιγιάζ υπάρχει για να βελτιώνουμε τη φυσική μας ομορφιά κι όχι για να φοράμε τόσο πολύ, ώστε να μοιάζει με μάσκα».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News