Ο Βασίλης Σπανούλης βρέθηκε στην πρεμιέρα της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου “Ενώπιος Ενωπίω” και μίλησε για την τεράστια καριέρα του στο μπάσκετ, η οποία ολοκληρώθηκε με την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Ο Βασίλης Σπανούλης άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλους και για όλα. Μίλησε για την απόφασή του να αποχωρήσει από το μπάσκετ, την πολυμελή οικογένειά του αλλά και την γυναίκα της ζωής του, την Ολυμπία Χοψονίδου κάνοντας μια τρυφερή εξομολόγηση.

«Είμαι λίγο γκρινιάρης παραπάνω, αλλά προσπαθώ να σπαταλώ την ενέργειά μου για να μην τα φορτώνω στη γυναίκα μου με διάφορους τρόπους.  Είναι ευλογία. Η Ολυμπία είναι εξαιρετική σύζυγος και τα πάμε εξαιρετικά. Έχουμε έξι παιδιά και ποτέ δεν πίστευα ότι θα κάνω τόσο μεγάλη οικογένεια. Πάνω από όλα είναι η στήριξη της γυναίκας μου γιατί αυτή τραβά τα περισσότερα. Θέλεις έναν σταθερό και σκληρό άνθρωπο να μεγαλώσει μια μεγάλη οικογένεια. Η Ολυμπία είναι καταπληκτική μητέρα, έχουμε μια υπέροχη σχέση με τα παιδιά και προσπαθούμε να τους περάσουμε παραδοσιακές αρχές κι όχι τόσο μοντέρνες. Τον σεβασμό και την πειθαρχία» είπε ο Βασίλης Σπανούλης και πρόσθεσε:

«Εγώ έκανα την αγάπη μου και ταξίδευα με την ομάδα. Η Ολυμπία όμως ήταν στο σπίτι, να μεγαλώσει τα παιδιά και να τα διαβάσει. Έβαλε πάνω από όλα την οικογένειά της κι είναι πολύ δύσκολο για μια τόσο νεαρή γυναίκα. Τα θυσίασε όλα για να είναι δίπλα μου. Θυσίασε την ζωή της και τα καλύτερα χρόνια της κι αυτό εγώ το εκτιμώ πάρα πολύ. Θέλω τώρα που σταμάτησα να της τα δώσω πίσω απλόχερα».

Η μεταγραφή του και η πορεία του στον Ολυμπιακό:

Ο επί χρόνια αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στη μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό, ενώ εμφάνιση έκπληξη έκανε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που αποθέωσε τον άλλοτε συμπαίκτη και αντίπαλό του. Στην ερώτηση του Χατζηνικολάου για το ποια ομάδα έχει περισσότερο στην καρδιά του, ο Βασίλης Σπανούλης αποκάλυψε, χωρίς δεύτερη σκέψη, τον Ολυμπιακό.

«Ο Ολυμπιακός πλέον για μένα είναι σαν οικογένεια. Έχω ζήσει τόσα πολλά με τον Ολυμπιακό, έχω περάσει πάνω από τη μισή μου καριέρα σε αυτή την ομάδα. Τα παιδιά μου υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό γιατί γεννήθηκαν ενώ έπαιζα εκεί. Έχω δεθεί τόσο πολύ… Όταν είμαι αρχηγός της ομάδας τόσα χρόνια, όταν έχουμε χτίσει αυτή την σχέση με τον κόσμο, με όλους τους συμπαίκτες μου, με τη διοίκηση, με όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα… Ο Ολυμπιακός έχει ριζώσει μέσα στη καρδιά μου και τη ψυχή μου και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που είμαι ένας άνθρωπος που δένομαι πάρα πολύ συναισθηματικά με την ομάδα και τους ανθρώπους. Μόνο αν δεθώ και τους νιώσω σαν οικογένειά μου, θα δώσω κι εγώ το καλύτερο που μπορώ. Είμαι ένας άνθρωπος συναισθηματικός και πάντα έβαζα το συναίσθημα πάνω από όλα».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο θρύλος του μπάσκετ αποκάλυψε τους λόγους που έφυγε από τον Παναθηναϊκό λέγοντας: «Ήταν μια απόφαση πολύ συνειδητοποιημένη. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν πετάω στα σύννεφα αλλά πατάω στη γη. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για μένα για να πάω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και να ηγηθώ τις προσπάθειας να ξαναγυρίσει στις επιτυχίες. Το ήθελα πάρα πολύ. Από μικρό παιδί ήθελα να είμαι σε μια ομάδα που είχε σκοπό να επιστρέψει στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης…»

Όταν ερωτήθηκε για το αν συνέβη κάτι που τον επηρέασε και πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση ο Βασίλης Σπανούλης απάντησε: «Σίγουρα την τελευταία χρονιά έγιναν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν τόσο πολύ αλλά πιο πολύ ήθελα να ανοίξω τα φτερά μου και να κάνω κάτι διαφορετικό. Ήθελα να ηγηθώ μιας ομάδας σαν τον Ολυμπιακό με τόσα εκατομμύρια κόσμο. Αυτό θα με έκανε να παίξω το καλύτερο μπάσκετ που θα μπορούσα… Ήταν ένα ρίσκο αλλά για μένα υπάρχει αυτοπεποίθηση. Να στηρίζεις και να πιστεύεις την επιλογή σου. Και εγώ πίστευα πάρα πολύ».

Οι δηλώσεις του Διαμαντίδη για τον Σπανούλη

«Με τον Βασίλη είχαμε κοινή πορεία… Ξεκινήσαμε σαν συμπαίκτες. Ξεκινήσαμε από μικρές ομάδες που δεν ήμασταν μαζί, σε διαφορετικές ομάδες… Συναντηθήκαμε στην Εθνική ομάδα και από κει και πέρα, είχαμε μια πορεία στον Παναθηναϊκό. Με τον Βασίλη κάναμε αρκετή παρέα, ήμασταν και μόνοι, κυρίως μέναμε στα σπίτια μας άρα ταιριάξαμε κατευθείαν…

Κάναμε παρέα εντός και εκτός γηπέδου. Σίγουρα θέλαμε να πετύχουμε και οι δυο και να βοηθήσουμε την ομάδα που παίζαμε και συνάμα με την Εθνική, που όλοι θέλαμε να κάνουμε μια μεγάλη επιτυχία. Ο Βασίλης είναι ένα παιδί που είναι 100% αφοσιωμένος στο μπάσκετ. Του αρέσει ο αθλητισμός, πλέον είναι και πατέρας και όσο έπαιζε είχε και τα παιδάκια του, τώρα θα έχει περισσότερο χρόνο να τα βλέπει. Ταιριάξαμε αμέσως. Και εκτός γηπέδου βγαίναμε μαζί όποτε μπορούσαμε. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε εκεί που έφτασε μέσα από πολύ σκληρή δουλειά. Γιατί το μυαλό του και το σώμα του ήταν 100% στο να βελτιώνεται και να βοηθάει την ομάδα του.

Σαν αντίπαλος… Δεν είμαι μόνο εγώ που το λέω… Ήταν πολύ δύσκολος… Το λένε όλοι όσοι έχουν παίξει εναντίον του. Σαφώς και όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό, για εμάς ήταν ένας αντίπαλος που έπρεπε να προσέχουμε παραπάνω… Οι στιγμές με την Εθνική είναι αυτές που σου μένουν παραπάνω από τις υπόλοιπες. Οι διακρίσεις που είχαμε με την Εθνική ήταν το πιο σημαντικό. Αλλά και επίσης οι διακρίσεις που είχαμε στον Παναθηναϊκό όταν ήμασταν συμπαίκτες, είναι και αυτές πολύ ξεχωριστές.

Αυτό που θέλω για τον Βασίλη, και το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας, δεν θέλω να φύγει από τον χώρο του μπάσκετ. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει πολλά και όλοι θέλουμε να μείνει στον χώρο του μπάσκετ. Είναι δικιά του επιλογή αν θέλει να ακολουθήσει την προπονητική. Το μόνο που εύχομαι είναι να μείνει κοντά στο μπάσκετ». Για το αν ξεχνιέται το τρίποντο στον τελικό: «Ε όχι, δεν ξεχνιούνται αυτά τα τρίποντα (γέλια)! Ειδικά αν είναι και το τελευταίο της καριέρας σου! Και με τέτοιο τρόπο! Δυστυχώς δεν ξεχνιέται…».

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας παίκτης και πάνω απ’ όλα άνθρωπος αγαπητός σε όλους μας. Στην πρεμιέρα του Νίκου Χατζηνικολάου το λόγο πήραν και εξέφρασαν τα συναισθήματά τους, δείχνοντας την εκτίμησή τους και τον θαυμασμό τους για την πορεία του, και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News