Ο Βασιλιάς Κάρολος έχει γενέθλια και η Αγγλία γιορτάζει για πρώτη φορά μετά τον θάνατο της αυτού Μεγαλειότητος Βασίλισσας Ελισάβετ. Ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε 74 χρονών και το παλάτι έδωσε στην δημοσιότητα μια διαφορετική φωτογραφία του για να τον τιμήσει.

Ο Βασιλιάς απαθανατίζεται να ακουμπά σε ένα μεγάλο γέρικο δέντρο, καταλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο τον ρόλο που κάποτε κατείχε ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος. Ως ο νέος δασοφύλακας, ο μονάρχης γίνεται ο διαχειριστής ενός από τα παλαιότερα χερσαία κτήματα της χώρας -μια θέση που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα-.

Ο Κάρολος γιορτάζει τα 74 γενέθλια του

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασιλιάς Κάρολος επιθυμεί να περάσει την μέρα των γενεθλίων του ήσυχα και σε στενό οικογενειακό κύκλο. Άλλωστε, δεν έχει ανακοινωθεί καμία εορταστική εκδήλωση από τον ίδιο.

Ωστόσο, το πρωί η μπάντα του Ιππικού Βασιλικού Οίκου έπαιξε προς τιμή του το «Happy Birthday» κατά την διάρκεια της αλλαγής φρουράς. Λίγο νωρίτερα, το King’s Troop Royal Horse Artillery πραγματοποίησε χαιρετισμό εκτοξεύοντας 41 πυρά στο Green Park, την ίδια στιγμή που η Honorable Artillery Company εκτόξευσε χαιρετισμό με 62 πυροβόλα στον Πύργο του Λονδίνου.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει εάν η Αυτού Μεγαλειότητα θα ακολουθήσει τη βασιλική παράδοση του εορτασμού των δεύτερων γενεθλίων τον Ιούνιο.

Το «Trooping of the Color» σηματοδοτεί τα επίσημα γενέθλια των Βρετανών Μοναρχών για περισσότερα από 260 χρόνια, αποτελώντας μια εθνική γιορτή για το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ημερομηνία των επίσημων γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ήταν πάντα προγραμματισμένη για κάποιο Σάββατο στα μέσα του Ιουνίου, παρόλο που είχε γεννηθεί τον Φεβρουάριο.

The Crown VS Βασιλική Οικογένεια: Ο δημιουργός του απαντάει σ’ όσους ενοχλήθηκαν απ’ το πώς παρουσιάζεται ο Κάρολος στη σειρά

Ο William και η Kate στέλνουν τις ευχές στους στον Βασιλιά

Το παλάτι ευχήθηκε στον νέο μονάρχη μέσω tweet στο οποίο έλεγε: «Ο Βασιλιάς έγινε επίσημα Park Ranger του Windsor Great Park, 70 χρόνια αφότου ο πατέρας του, ο Δούκας του Εδιμβούργου, διορίστηκε στην ίδια θέση. Το Ranger προσφέρει καθοδήγηση στον Αναπληρωτή Ranger και την ομάδα του στην καθημερινή διαχείριση ενός από τα παλαιότερα κτήματα της χώρας».

Το βασιλικό ζεύγος William και Kate ευχήθηκαν επίσης στον Βασιλιά της χώρας. «Ευχόμαστε χρόνια πολλά στον Αυτού Μεγαλειότατο Βασιλιά»

Βασιλιάς Κάρολος: Οι παραξενιές ενός «παραχαϊδεμένου πρίγκιπα» – Πρώην εργαζόμενοι αποκαλύπτουν τις πιο παράλογες απαιτήσεις του

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News