Μιλώντας ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, ο ποδοσφαιριστής Jake Daniels έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στη Βρετανία που δηλώνει ότι είναι gay τα τελευταία 30 χρόνια. Ο Πρίγκιπας William του έγραψε ένα μήνυμα υποστήριξης, στο οποίο τόνισε πως το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ένα παιχνίδι για όλους.

Τι σημαίνουν τα αρχικά του LGBTQI+;

Το προηγούμενο coming out στο βρετανικό ποδόσφαιρο είχε κάνει ο Justin Fashanu το 1990. Τώρα, ο επιθετικός της Blackpool FC αποκάλυψε πως για καιρό διερωτιόταν αν θα έπρεπε να περιμένει μέχρι να αποσυρθεί για να κάνει coming out, όμως, ήξερε ότι αυτό θα οδηγούσε σε μία μακρά περίοδο με ψέματα που δεν θα μπορούσε να είμαι ο εαυτός του ή να κάνει τη ζωή που θέλει.

Από τη στιγμή που έκανα coming out στην οικογένειά μου, την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου, αυτή η περίοδος του να υπεραναλύω τα πάντα και το στρες που μου δημιουργούσε, έπαψε να υπάρχει. Επηρέαζε την ψυχική μου υγεία. Τώρα έχω εμπιστοσύνη σε μένα και είμαι ευτυχισμένος γιατί είμαι τελικά ο εαυτός μου

Λίγες ώρες μετά τη συγκεκριμένη δήλωση, ο Πρίγκιπας William έστειλε ένα μήνυμα στήριξης στον νεαρό ποδοσφαιριστή, το οποίο ξεκινάει με τη φράση «το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ένα παιχνίδι για όλους».

Στη συνέχεια, μιλάει για το γεγονός ότι αυτό που έκανε ο Jake θέλει θάρρος και ελπίζει ότι η κίνησή του θα βοηθήσει κι άλλους να ξεπεράσουν τα εμπόδια, τα οποία δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία.

Αυτό που έχει κάνει ο Jake Daniels θέλει θάρρος και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει να σπάσουν τα εμπόδια που δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Ελπίζω η απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά, να δώσει στους άλλους την αυτοπεποίθηση να κάνουν το ίδιο

Ο Πρίγκιπας William, ο οποίος έγινε Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας το 2006, υπέγραψε το σημείωμα με ένα W, υποδεικνύοντας τον προσωπικό χαρακτήρα του tweet.

Love is love: Μήπως πρέπει να προβληματιστείς εάν δεν βρίσκεις έμπνευση σ’ αυτά τα quotes;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News