Σήμερα, 10 Ιουνίου, θα ήταν τα γενέθλια του Πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος εάν ζούσε θα γινόταν 100 ετών. Η σύντροφος της ζωής του τον τίμησε με έναν πολύ γλυκό τρόπο.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ φύτεψε μια τριανταφυλλιά για να αποτίσει φόρο τιμής στον σύζυγό της, ο οποίος σήμερα θα γινόταν 100 χρονών. Η συγκεκριμένη τριανταφυλλιά δημιουργήθηκε αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό, δηλαδή για να σηματοδοτήσει την εκατονταετία του Δούκα του Εδιμβούργου.

Όπως γράφει το People, το τριαντάφυλλο παρουσιάστηκε στη Βασίλισσα την προηγούμενη εβδομάδα από τον Πρόεδρο της Royal Horticultural Society, Keith Weed. Η Βασίλισσα Ελισάβετ μόλις είδε το λουλούδι είπε ότι «φαινόταν υπέροχο».

Πρόκειται για ένα ρόδο που ονομάζεται Δούκας του Εδιμβούργου και είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννησή του, αλλά και σε όλα τα υπέροχα πράγματα που πέτυχε στη ζωή του

Το τριαντάφυλλο φυτεύτηκε στο Κάστρο του Windsor, ένα σημείο με ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς ο Πρίγκιπας Φίλιππος συνέβαλε σημαντικά στην αναδιαμόρφωσή του, στη διάταξη του κήπου και την αναδιάρθρωση των παρτεριών.

«Ενώ ήταν πολύ οδυνηρό, ήταν επίσης χαρά να δώσω στην Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα, προστάτη της Βασιλικής Οπωροκηπευτικής Εταιρείας, το τριαντάφυλλο για τον Δούκα του Εδιμβούργου», δήλωσε ο πρόεδρος της Royal Horticultural Society, Keith Weed.

Η αφοσίωση του Δούκα στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της διατήρησης του φυσικού κόσμου αφήνει μια διαρκή κληρονομιά

Σημειώνεται ότι η τριανταφυλλιά φυτεύτηκε στον κήπο της ανατολικής βεράντας, ώστε να μπορεί η Βασίλισσα να την βλέπει από το παράθυρο των ιδιαίτερων διαμερισμάτων της.

Τα γενέθλια του Πρίγκιπα Φιλίππου και η κίνηση της Ελισάβετ:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News