Ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε τη γιορτινή του διακόσμηση τη Δευτέρα, 29/11, ακολουθώντας το θέμα που επέλεξε φέτος η πρώτη κυρία Jill Biden, η οποία ονόμασε την έμπνευσή της και το θέμα που επέλεξε «Δώρα από καρδιάς».

Η διευθύντρια επικοινωνίας της East Wing, Elizabeth Alexander, δήλωσε στο CNN ότι η ιδέα για το θέμα του Biden ήταν να παρουσιάσει «πράγματα που ενώνουν και θεραπεύουν και μας φέρνουν πιο κοντά». Ο Biden και η Ανατολική Πτέρυγα άρχισαν να σχεδιάζουν τις γιορτινές διακοσμήσεις στις αρχές του καλοκαιριού, περιορίζοντας τις ιδέες και αρχίζοντας να οραματίζονται πώς θα πραγματοποιούνταν.

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του Λευκού Οίκου είναι εμπνευσμένος από τα μικροπράγματα της καθημερινότητας

Σε κάθε μία από τις δημόσιες αίθουσες του Λευκού Οίκου — που παραμένει κλειστός για τους επισκέπτες λόγω της πανδημίας Covid-19 — υπάρχει μια μεμονωμένη αναπαράσταση του θέματος. Η αίθουσα βιβλιοθήκης, με διακοσμήσεις από πεταλούδες, αντικατοπτρίζει το «δώρο της μάθησης», ενώ η αίθουσα Vermeil σημειώνει το «δώρο των εικαστικών τεχνών» με χριστουγεννιάτικα στεφάνια από πινέλα βαμμένα με μπογιά και ένα δέντρο με δείγματα στολιδιών Pantone.

Στο China Room, το οποίο εμφανίζει τις επίσημες κινεζικές ρυθμίσεις των προηγούμενων προεδρικών διοικήσεων όλο το χρόνο, στρώθηκε ένα τραπέζι «στυλ Nana», σύμφωνα με τον Alexander, ένα νεύμα στα αγαπημένα οικογενειακά δείπνα του Biden, με κεντρικά κεριά και λουλούδια. Στα δέντρα του δωματίου, που είχαν θέμα το «δώρο της φιλίας και της φροντίδας», κρέμονταν στολίδια από χάρτινα χέρια που σχηματίζουν κύκλους και αστέρια, μια ιδέα που ήταν και της πρώτης κυρίας, είπε ο Alexander.

Στην κεντρική τραπεζαρία, δύο μεγάλα δέντρα στολίστηκαν με φωτογραφίες πρώην πρώτων οικογενειών στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια των εορτών, και πολλές εικόνες από το ιδιωτικό αρχείο του Biden που δεν έχουν δει ποτέ ξανά δημόσια.

Το τζάκι στο State Dining Room διαθέτει έξι κάλτσες για κάθε εγγόνι του Joe Biden. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, συνολικά υπάρχουν 41 χριστουγεννιάτικα δέντρα, 79.000 φωτάκια, περισσότερα από 300 κεριά και περισσότερα από 10.000 στολίδια.

Ωστόσο, η έλλειψη της άφθονης διακόσμησης των τελευταίων ετών είναι αισθητή. Υπάρχουν περισσότερες γυμνές γωνίες, ενώ στο Green Room υπάρχουν μόνο δύο μωβ δέντρα και λίγα μοβ φυτά ορχιδέας, ένα από τα αγαπημένα λουλούδια του Biden.

χριστουγεννιάτικος στολισμός του Λευκού Οίκου
ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP via Getty Images

Μια πηγή από την Ανατολική Πτέρυγα αναφέρει ότι η πρώτη κυρία «εμπνεύστηκε από μικρές πράξεις καλοσύνης και εμπειρίες που ανύψωσαν τη διάθεση μας φέτος και καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας».

Ο γραμματέας κοινωνικής δικτύωσης του Λευκού Οίκου Carlos Elizondo είπε στο CNN ότι η ιδέα ήταν να τιμήσει τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής που κράτησαν τη χώρα σε λειτουργία. Ο Elizondo πρόσθεσε ότι η πρώτη κυρία ήθελε επίσης το φετινό μελόψωμο του Λευκού Οίκου να περιλαμβάνει κάτι που δεν είχε ξαναγίνει, έτσι ο Morrison τοποθέτησε ένα μεγάλο, φωτισμένο στεφάνι στην κορυφή της Βόρειας Στοάς.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Biden ευχαρίστησε προσωπικά τους 100 εθελοντές που βοήθησαν στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Πολλοί από αυτούς έφτασαν πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους. Συνήθως, εθελοντές από όλη τη χώρα κάνουν αίτηση για τις θέσεις του διακοσμητή, αλλά λόγω της πανδημίας, φέτος ήταν μόνο ντόπιοι στην Ουάσιγκτον.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News